Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Argentin táncművész tanítja az Evita betétszámait

Nestor Pellicciaro argentin színész és táncművész tart tangókurzust a Soproni Petőfi Színházban. A Buenos Airesből érkezett szakember az Evita című rockopera tangószámainak előadására készíti fel a társulatot.

A Soproni Petőfi Színház ebben az évadban tűzi műsorára az Evita című rockoperát. Az előadást Katona Imre rendezi, aki az 1980-as magyarországi ősbemutatót is színpadra állította. A soproni teátrum a tavaszi premier különlegességeként várhatóan az MKB Sportarénában is bemutatja a produkciót. Ekkor több olyan szereplő is színpadra lép, aki játszott a harminchárom évvel ezelőtti előadásban.

– Az előadás színpadra állításakor a táncos jelenetekben az igazi argentin tangó gyökereihez szeretnénk visszanyúlni, nem az amerikai musical koreográfiáit tekintjük alapnak – nyilatkozta Pataki András, a soproni színház igazgatója. Ezért is hívták meg az argentin táncművészt, Nestor Pellicciarót, hogy új impulzusokkal, a kultúrák találkozásának erejét kihasználva készüljön a tánctagozat és a színészek a nagyszabású előadásra.

Katona Imre pályafutásának fontos mérföldköve az Evita. Ez volt az első nagy zenés színházi produkció, amelyet színpadra állíthatott harminchárom évvel ezelőtt, s most ugyanezzel a darabbal búcsúzhat a műfajtól is, mert ahogy megfogalmazta, nem szeretne már zenés produkciókat rendezni. Most az Evitával akarja összefoglalni mindazt, amit erről a műfajról tud.

Nestor Pellicciaro négy napig dolgozik a soproni társulattal. A színész és táncművész hangsúlyozta: remekül haladnak a munkával, sikerült mindazokat az alapelemeket megtanítania a színészeknek, táncosoknak, amelyekkel a színpadon is meg tudják mutatni, a tangó nemcsak egy tánc, hanem életérzés. Mint mondta: a világon nincs még egy olyan tánc, amely ilyen mélyen képes kifejezni a vágyakat, az érzelmeket. Ezért is maradt meg a különbség a hagyományos argentin tangó és az Európában ismert változata között. A szakember szerint míg ezen a kontinensen a tánclépésekkel akarnak kifejezni mindent, addig a stílus őshazájában az érzelmek dominálnak, ez határozza meg a táncolás élményét.
Nestor Pellicciaro szerint Argentínában nem a lépésekkel, hanem az érzelmekkel fejezik ki a tánc lényegét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpársávok és torlódás

Újabb jelzést kaptunk, hogy bonyodalmat okoznak a belvárosban nemrégiben felfestett kerékpársávok. Tovább olvasom