Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Aréna bővítés - Az Euróba Bajnokságon mutatkozik be az új lelátó - fotó

Az Euróba Bajnokság kezdete előtt egy hónappal korábban elkészülhet a soproni Sportaréna bővítésének első ütembe.
  
Április végére elkészül a soproni Sportaréna első, de egyben nagyon fontos üteme. Mint ismeretes Sopron lesz az egyik helyszíne a nyár eleji kosárlabda Európa Bajnokságnak.

Az Ikva patak felőli oldalon huszonnégy méter hosszú toldással, két szinten, összesen 1600 négyzetméteres térrel bővül a létesítmény. itt az EB idején mobil lelátók segítségével, a FIBA előírásainak megfelelően háromezer számozott ülőhely várja majd a csapatokat és a szurkolókat.

Bővül az MKB Sportaréna Sopronban. Fotó: Nyikos Péter


Mint azt Török Zoltántól, a létesítmény üzemeltető Raabersport kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, az ütemterv szerint haladnak. S úgy számolnak, hogy egy év kell még a teljes befejezéshez.

A Raabersport Kft. által elnyert bruttó 550 milliós pályázat és az önkormányzat 120 milliós önrészvállalása, valamint a taofel- ajánlások fedezik az MKB-aréna fejlesztését.

A jelentős beruházásnak köszönhetően:

- új edzőpálya épül, amely összenyitható a nagyteremmel, de attól függetlenül is üzemeltethető

- létrejön egy olyan multifunkcionális terem, amely helyet tud biztosítani az itt működő utánpótlás neveléshez kapcsolódó Akadémiának, és a kulturális rendezvények háttérkiszolgálásának is

- új öltözők és raktárépületek jönnek létre a megnövekedő igények ellátása, valamint a sport és egyéb eszközök, mobil berendezések tárolására. A létesítményen belül rehabilitációs központ és konditerem is helyet kap

- új vizesblokkokat alakítanak ki

- bővül a büfé és a fogyasztótér, valamint a nagyteremben egy VIP lelátót alakítanak ki.

A létesítmény alkalmas lesz edzőtáborok, sportszakmai találkozók, edzők és játékosok elméleti-, és stratégiai oktatására is - számoltunk be az alapkő letételénél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fészekrakó programba kezdtek a Jerevánon - fotó

Sopronban, a Jereván lakótelepen a szolgáltatóház mellett kezdtek fészekrakó programjukba a vetési… Tovább olvasom