Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Aréna - A 2015-ös EB-re elkészül a csarnok

A felújítás több ütemben valósul meg, ezalatt az aréna továbbra is látogatható marad.

Az arénát üzemeltető Raabersport Kft. által elnyert bruttó 550 milliós pályázat és az önkormányzat 120 milliós önrészvállalása, valamint a taofel- ajánlások fedezik az MKB-aréna fejlesztését, amit szerdán mutattak be Simicskó István sportért felelős államtitkárnak és a sajtónak. Szinte minden megújul.

Az aréna bővül és egyre korszerűbb. Megújul a kiszolgálóblokk is a 3000 nézőt ellátni képes mosdókkal, öltözőkkel, valamint az akadémia működéséhez szükséges egészségügyi és adminisztrációs blokkal. F
Az aréna bővül és egyre korszerűbb. Megújul a kiszolgálóblokk is a 3000 nézőt ellátni képes mosdókkal, öltözőkkel, valamint az akadémia működéséhez szükséges egészségügyi és adminisztrációs blokkal. Fotó: Magasi


Kicserélik az elavult tűzjelző berendezéseket, elektromos vezetékeket, a légtechnikát. Az Ikva patak felőli oldalon huszonnégy méter hosszú toldással, két szinten, összesen 1600 négyzetméteres térrel bővül a létesítmény, ahol az Európa-bajnokság idején mobil lelátók segítségével, a FIBA előírásainak megfelelően háromezer számozott ülőhely várja majd a csapatokat és a szurkolókat.

A hozzáépítés egy újabb, nemzetközi minősítéssel rendelkező kosárlabdapályaként üzemel majd az arénán belül. Ez a terem a nemzetközi szabvány szerinti méretezéssel és technikai kiszolgálással is rendelkezik majd. A két termet mobil fal választja el, így lehetőség lesz arra, hogy akár a több minősített pályát igénylő utánpótlás Európa-bajnokságnak is otthont adó, multifunkciós létesítményként üzemelhessen.

Megújul a kiszolgálóblokk is a 3000 nézőt ellátni képes mosdókkal, a három termet kiszolgálni képes öltözőkkel, valamint az akadémia működéséhez szükséges egészségügyi és adminisztrációs blokkal, pihenőhelyiségekkel. Lesz VIP-páholy is. Ahogy Török Zoltán igazgató fogalmazott; az aréna januártól december végéig ki tudja majd szolgálni a mindennapos testnevelést, a tömegsportot, az élsportot és az oktatást.

A felújítás több ütemben valósul meg, ezalatt az aréna továbbra is látogatható marad. A munkálatoknak jövő nyárra, a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság kezdetéig kell befejeződniük, mely lehetővé teszi, hogy Sopron is helyszíne legyen a minden bizonnyal sok érdeklődőt, külföldi látogatót vonzó kontinensviadalnak.

Kópházán szabadtéri fitneszparkot avattak

Soproni programját megelőzően Simicskó István államtitkár Kópházára látogatott, ahol felavatta a labdarúgópálya tőszomszédságába épített, mindenki számára használható szabadtéri fitneszparkot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyolcmillió forintos támogatásával, 4,7 millió forintból hozták létre a különféle testépítő berendezésekkel felszerelt létesítményt, míg a fennmaradó összegből sporteszközöket vásároltak az iskola és a sportkör részére.
 

  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy feketemunkás Ausztriában - Autóval vitték a szombathelyi kórházba

Azt nem tudni, miért nem hívtak mentőt az Ausztriában balesetet szenvedett magyar férfihez. Tovább olvasom