Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Aranylabdás keresztapa

Egy megható levél vette rá a hazai labdarúgás császárát, hogy keresztapaságot vállaljon.

Albert flórián keresztapa lett.
Egy megható levél vette rá a hazai labdarúgás császárát, hogy keresztapaságot vállaljon az addig számára ismeretlen családban. Tegnap a futballsztár, Albert Flórián nevét adták egy öthónapos soproni kisfiúnak.

A vasárnapi déli harangszó nem mindennapi eseményhez csalogatta a soproni Evangélikus templomba a Szabó családot és a szükebb körű rokonságot. Gabnai Sándor lelkész meghitt hangulatú szertartás keretében megkeresztelte a família büszkeségét, így tegnaptól rokoni szálak fűzik egybe az apróságot hetvenötszörös válogatottunkkal, a magyar futball-történet mindmáig egyetlen Aranylabdásával.

 – Idén február végén kaptam egy megható levelet a korábban számomra ismeretlen Szabó családttól. A feleség Rita írta a sorokat és egy derűt sugárzó családi kép kíséretében arra kért vállaljam el a keresztapaságot – meséli Albert az előzményekről.

– Nem tudtam ellenállni a megtisztelő kérésnek és postafordultával meg is küldtem a választ. Egyébként külföldön már vállaltam egy hasonló szerepet, de itthon ez az első ilyen jellegű „elkötelezettségem". Fiammal együtt jöttünk el a keresztelőre, csak az időpontot volt nehéz egyeztetnünk. Tegnap még Nyíregyházán jártunk az utánpótlás csapatokkal, és természetesen ott voltunk az FTC -Kaposvár mérkőzésen is az Üllői utcában.

 – Őszintén szólva remélni sem mertük, hogy teljesül az álmunk – mondja a boldog apa Szabó László. – Jómagam mindig is imádtam a focit, példaképem pedig Albert Flórián. Sajnos csak a másod osztályig jutottam, de ez nem akadályozott meg a lelkesedésemben. Most azt kívánom hogy a fiam majd egyszer büszke legyen névadójára.


Ami pedig a továbbiakat illeti az újdonsült rokonság máris megegyezett abban, hogy a kapcsolatokat tovább ápolják. Albert Flóri ünnepélyes ígéretett tett arra, hogy a jövőben ha csak teheti felkeresi Sopronban keresztfiát és családját. Sopron mint mondta, számára mindig kellemes élményeket adott, hiszen a hatvanas évek közepe táján itt a Lővér Hotelben szállt meg a válogatott a másnapi osztrákok elleni mérkőzésre készülődvén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázmillió a tét

Miután tavaly év végén öt Deák téri lakó megfellebezte az építési engedélyt, jelenleg a másodfokú építésügyi hatóság, a megyei közigazgatási hivatal vizsgálja a terveket. Döntés várhatóan április végén születik az ügyben. Időközben viszont megérkezett az irányító hatóság levele a városhoz, melyben tudatják, a támogatás csakis a benyújtott, nyertes pályázatra kapható. Tovább olvasom