Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Április végéig szabad égetni

Sopronban április végéig lehet égetni a kerti hulladékot, valamint a száraz avart.
A családi házak udvarából felszálló füst is jelzi, a kertekben is megkezdődött a tavaszi rendrakás. Sok helyütt égetik az avart, valamint a vékony faágakat, levelet. A jogszabály az avarégetés szabályozását önkormányzati hatáskörbe utalja. A város területén márciusban és áprilisban, valamint októberben (a Lövérekben október 15-től) és novemberben engedélyezett az égetés, vasárnap kivételével reggel nyolctól este hatig. Azok, akik környezetkímélőbb módon szeretnének megszabadulni a zöldhulladéktól, azt szerdától vasárnapig 10–18 óra között a harkai úti komposztálóban ingyenesen leadhatják.

– Sopron pályázat útján 1000 darab, 350 literes kiskerti komposztálóedényhez jutott, ebből már mintegy 750-et elvittek a harkai úti telephelyünkről – mondja Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője. – A lakosok ezeket egy elismervény aláírása után ingyen vihetik el. Ebben vállalják, hogy öt évig valóban komposztálnak, és ezen idő alatt ellenőrizhetik is őket. Az öt év letelte után a város ugyancsak térítésmentesen ajánlja fel az eszközöket a tulajdonosnak. A részletekről a kft. titkárságán, munkaidőben az 514-542-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Jelentsük be az égetést

Horváth Gyula, a soproni tűzoltóság tűzoltási és mentési osztályvezetője ismételten felhívta a figyelmet, hogy az égetés megkezdését be kell jelenteni, majd a tűz eloltása után jelezni, hogy végeztek. – Égetéskor mindig legyen a közelben oltásra alkalmas eszköz (lapát, ásó) és megfelelő mennyiségű oltóanyag. Abban az esetben, ha nagyobb területről van szó, akkor azt körbe is kell szántani. Fontos megjegyezni, hogy erős szél esetén senki se álljon neki az égetésnek – egészíti ki a főtörzsőrmester.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatban fordulnak elő sírgyalázások

A sopronbánfalvi temetőben sorozatban fordulnak elő sírgyalázások, fémlopások. Tovább olvasom