Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ápolókat venne fel a soproni kórház

Nincs létszámleépítés a Soproni Erzsébet Oktató Kórházban, sőt! Folyamatosan hirdetik a szakképzett ápolói álláshelyeket.

Olvasói kérdést továbbítottunk a soproni kórház vezetéséhez akkor, amikor azt firtattuk: január 31-i hatállyal valóban szerződést bontanak-e több gondozóval, ápolóval, egészségügyi szakemberrel.

– Határozott idejű szerződések megszüntetéséről intézményünknek nincs információja – fogalmazott érdeklődésünkre Németh Rita ápolási igazgató. Létszámleépítést sem tervez a kórház – szögezte le –, már csak azért sem, mivel a szakápolói 254 aktív dolgozó mellett kilenc álláshely ma is betöltetlen és a tartósan távol lévő munkatársak létszáma is huszonöt fő. – A betöltetlen álláshelyeinket folyamatosan hirdetjük, a jelentkező szakképzett ápolók felvétele rendszeres – mondta el az ápolási igazgató.

A soproni kórház számára, mint azzal többször is foglalkoztunk már, külön nehézséget okoz a határ közelsége.

Folyamatosan keresik osztrák munkára a szakképzett ápolónőket, gondozókat, akik idős- és ápolóotthonokban, vagy házi betegápolóként a többszörösét keresik meg az itthoni fizetésnek.

Ezzel rendkívül nehéz versenyhelyzet alakult ki a határ nyugati oldalán, ami nemcsak az ápolók, hanem az orvosok foglalkoztatásában is fejtörést okoz a kórházak vezetőinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a soproni lopássorozat gyanúsítottja

A 23 éves gyanúsítottat egy szolgálaton kívüli soproni rendőr fedezte fel a korcsolyapálya közelében. Tovább olvasom