Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Anya, hol vagy?

Gizella minden családtagnak búcsúlevelet hagyott hátra, majd egy szál nadrágkosztümben nyom nélkül eltűnt. Férje, két lánya, a család barátai és a rendőrség péntek óta keresik a soproni asszonyt.
– Már mindenütt kerestük – sóhajt fáradtan Bschaden Lajos. A férfit, akit szinte mindenki ismer a városban, megtörték az elmúlt napok. Felesége búcsúzó levelét a párnája alatt találta meg...

– Pénteken délelőtt tíz óra körül hagyhatta el Tégla utcai otthonunkat, az egyik szomszéd mintha látta volna – mondja a férfi, aki 27 éves Szilvia és 28 éves Natália lányával azóta járja a várost, az ismerősöket, az erdőket. Nem tudják biztosan, mit viselt Gizella aznap, de valószínűleg világos szandált, középbarna nadrágot és drapp-fekete, absztrakt mintás blúzt vett fel.

A kis család azonnal összefogott, hogy Bschadenné Gosztola Gizella nyomába eredjenek. Az asszony fényképe még a VOLT Fesztivál bejáratánál is megjelent: „Édesanyánk eltűnt!" olvashatták a kétségbeesett sorokat a látogatók. Bschadenék ijedsége vasárnap fokozódott, a lányok csak ekkor találták meg a nekik szánt búcsúlevelet. Egyiküké az újságok közé, a másiké szintén a párnák alá volt rejtve.
A 46 éves asszony évek óta küzdött a depresszió sötét árnyaival. A gyógyszeres kezelés sokat segített, a család borozójában is szívesen vállalt munkát, szeretett az emberek között lenni. Időnként azonban mintha megtámadták volna az ismeretlen démonok.

Ilyenkor kedvetlenné, szomorúvá, elégedetlenné és önmarcangolóvá vált. Mindenért önmagát hibáztatta, és semmihez sem volt ereje. Lányai mesélik, hogy nemrég változtatott az orvos a gyógyszerelésén. Talán ez is közrejátszott abban, hogy az elmúlt hetekben egyre mélyebbre zuhant Gizella. „Már nem szerettek". „Nem vagyok elég fontos nektek." „Talán jobb is lesz, nélkülem" – mondogatta. És ők hiába mondták, hogy ez nem így van.

– Anya, nagyon kérünk, gyere haza! – üzeni most Bschaden Szilvia és Natália. Könyekkel a szemükben ülnek a fényképezőgép elé, hátha az újság az asszony kezébe kerülhet még. „Nem hagyhatsz el bennünket, nem!" – szuggerálják a lányok az ismeretlen távolba az édesanyának. „Szükségünk van rád. És nagyon szeretünk..."

Országos körözés

Bschaden Lajos még pénteken bejelentette felesége eltűnését a rendőrségen. A kapitányságon kiadták az országos körözést, a járőrök is keresik az asszonyt. Bschadenné Gosztola Gizella 160 centiméter magas, sovány testalkatú. Haja festett szőkés barna, fülközépig érő. Szeme barna. Vastag ezüstkarkötőt, nyakláncot, valamint egy vékony láncot hord szögeletes medállal.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlott a képviselő-testület

A fertőszéplaki képviselők többsége hétfőn este ismét az önfeloszlatást választotta, semmint… Tovább olvasom