Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Angolul tanulhatunk a legdrágábban

Sopronban számos magánóra közül válogathatunk. A legdrágábban azonban angolul tanulhatunk.
A magánórákat vállaló pedagógusok leggyakrabban tapasztalt, gyakorlott tanárok. Nyugdíjasok is választják ezt a pénzkereseti formát. Sok egyetemista pedig ilyen módon szeretné kiegészíteni az ösztöndíját. A frissdiplomások általában bátortalanabbak, ők gyakran kevesebbet kérnek egy-egy óráért, mint idősebb kollégáik.

A megkérdezett, magánórákat adó tanárok szerint az árak több tényezőtől függnek. A tapasztaltság az egyik legfontosabb. Kérdés az is, hogy az óraadó nyelvvizsgával vagy diplomával rendelkezik-e. Sok esetben drágábbak a középiskolásoknak tartott órák. A korrepetálás általában olcsóbb, mint a nyelvvizsgára felkészítés. Bár olyan oktató is akad, aki nem tesz különbséget ilyen szempontból.

Mint megtudtuk, Sopronban általában nőtt a kereslet a magánórák iránt. Ez különösen a nyelvórákra igaz. A magyartanítás iránt viszont csökkent az igény. Általános iskolás gyermek magyaroktatása általában 700–900 forintba kerül. E tantárgyból leginkább elemisek igényik a pótórákat. A matematikaórák árai 800–1000 forint között mozognak. Az 1000 forint körüli összeg inkább a középiskolások számára érvényes. A németleckék átlagosan 1000–1800 forintba kerülnek. Az angoloktatás a legdrágább, a megkérdezett óraadók között akadt olyan, aki 2000 forintért vállal tanítványokat alkalmanként.

Érdekesség, hogy sokszor nem az ár a döntő tényező egy-egy tanár kiválasztásakor. Az ismeretség, a kapcsolat, ismerősök ajánlása általában többet nyom a latban – még ha maga az ár másik óraadónál kedvezőbb is lenne. A rugalmasság fontos kritérium: a szülők gyakran elvárják, hogy a magántanár egyik héten délelőtt, másik héten délután álljon rendelkezésükre. A magántanárok kedvezőbb elbírálásához az is hozzájárul, ha a pedagógus házhoz megy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Florasca-értékesítés: Sopront nem hívták meg

Lejárt a Florascára kiírt zártkörű pályázat – meghosszabbított – határideje, amelyre a… Tovább olvasom