Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Angliában tanulhatnak a soproni benedekesek

Birminghami egyetemi oktatók tartottak előadást Sopronban. Bemutatták intézményüket és beszéltek a két kar közötti cserekapcsolatban rejlő lehetőségekről.

A Newmann University College docensei néhány napot töltöttek a leghűségesebb városban, ma utaznak haza Birminghambe. A Benedek Elek Pedagógiai Kar meghívására érkeztek, látogatásuk egy együttműködési szerződés megkötését készíti elő, melynek megszületése után szeptembertől a benedekes hallgatók az angliai egyetemen tanulhatnak, s onnan is érkeznek diákok a soproni intézménybe. A két vendég beszélt a birminghami egyetemen felvehető kurzusokról és a gyakorlati lehetőségekről. A bemutatkozó előadáson sokan részt vettek.

– Nem volt brit kapcsolatunk, pedig van angol nyelvű specializációnk, tehát a tanulóink végzés után angol nyelvű óvodákban is dolgozhatnak, illetve nyelvi foglalkozásokat tarthatnak. Ezért szeretnénk, ha kiépülne egy cserekapcsolat a két intézmény között. Úgy tűnik, ez az álmunk valóra válik – mondta Koloszár Ibolya, a Benedek-kar nyelvtanára.

– Több barátom dolgozik Angliában, többnyire a vendéglátásban. Én is szívesen vállalnék állást Nagy-Britanniában. Diplomázás után a szakmámban szeretnénk elhelyezkedni, de úgy hallottam, nincs hiány kint óvodapedagógusokból. Lehet, hogy csak diákként juthatok ki a cserekapcsolat segítségével, mindenképpen élek majd ezzel a lehetőséggel – mesélte Baracs Gergő elsőéves óvodapedagógus-hallgató.
Az angol óvodák

Angliában a gyermekek 3 hónapos koruktól 3 éves korukig magánbölcsődékbe járhatnak. Hároméves kortól az állam ingyenes részidős óvodai felügyeletet biztosít. A 3 és 5 év közötti gyerekek elhelyezhetők privát óvodákban vagy az állami általános iskolák által működtetett felkészítő osztályokban.

Olvasóink írták

  • 2. CsabaKiraly 2011. március 04. 07:00
    „Tanulj tino :))”
  • 1. norbi29 2011. március 04. 00:52
    „már csak angolul kéne tudni :)))))))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videók a botrányos fertődi testületi ülésről

Csütörtökön ült volna össze ismét a fertődi képviselő testület. Most határozatképtelenség miatt nem… Tovább olvasom