Kisalföld logö

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 3°C

Angela Merkelt is várják a Piknik évfordulóra

Sopron - Most már biztosnak látszik, hogy a német kancellár, Angela Merkel is részt vesz az augusztus 17-19-e között a Páneurópai Piknik és határáttörés évfordulójára szervezett ünnepségen. Mindezt Fodor Tamás, Sopron polgármestere jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.

– Hétfőn, az európai országok nagyköveteinek a rendezvénysorozat terveiről tartottunk egy beszámolót – mondta el Fodor Tamás. – Kifejtettük, ami 1989. augusztus 19-én, a Páneurópai Piknik idején történt, az nem csupán Sopron és Magyarország, hanem egész Európa jövőjére nagy hatással volt. Az ünnepség programja mostanra összeállt.

Augusztus 17-én, a történészek számára lesz konferencia, másnap pedig az egykori résztvevők, az események alakítói tartanak tanácskozást, amelyen lesz majd pódiumbeszélgetés is. A rendezvény 19-én, teljesedik ki, az ünnepi beszédek és köszöntők után kerül sor Melocco Miklós Áttörés nevét viselő szobrának felavatása. Ezt követően Szokolay Sándor Nyitány-fantázia című alkotásának ősbemutatóját tartják meg a fertőrákosi Barlangszínházban. A rendezvény helyszínére, a Páneurópai Piknik Emlékparkba külön autóbusz járatok is indulnak majd Sopronból, Fertőrákosról, valamint a sopronkőhidai börtönt melletti parkolótól. Ezeken a helyeken lesz parkolási lehetőség is.

A hétfői találkozón Magas László, a Páneurópai Piknik '89 alapítvány elnöke idézte fel a nagyköveteknek a húsz évvel ezelőtt történteket.

Olvasóink írták

 • 8. FREDDY/S 2009. július 04. 09:00
  „Egyszer majd az érintettel is fognak ünnepelni, nemde...”
 • 7. Telepathia 2009. július 02. 11:20
  „Magyarország, Sopron város pillanatai igen drágák, nincs semmi, mivel anynira kellene gazdálkodni, mint az idővel, polgármester úr!”
 • 6. Intel 2009. július 01. 23:20
  „5.
  Ebben a ciklusban a mélygarázst nem fogják kinyítni...
  Ez nem tabu kérdés...
  A város szinte már alig tudja refinanszírozni önmagát...
  A bankok lélegeztető gépén van, és csak arra játszanak, hogy elkerüljék az önkormányzati csőd fogalmát...”
 • 5. Telepathia 2009. július 01. 15:22
  „Sopron polgármestere előszeretettel naponta tart sajtótájékoztatót a 17. Volt fesztiválról, a 20 éves Páneurópai Piknik rendezvényről, németh kancellár asszony várató érkezéséről.
  Sajnos nagyon keveset hallunk a sajtótájékoztatókon a harmadik éve használaton kívül tartott "Soproni Mély Garázs" mielőbbi megnyításáról. Kiemelten fontos lenne, mert a városunkba érkező mgyar és külföldi állampolgárok parkolási gondjaik enyhítése elsőrendű feladat közé tartozna a jelenlegi városvezetésnek.
  Előbb fog a Budapesten a Kossuth téri mélygarázs 560 parkolója átadásra kerülni, mint a már több mint kettő éve elkészült soproni mélygarázs megnyítása.”
 • 4. vitriol2 2009. július 01. 06:04
  „Elnézést de elhamarkodtam a kérdést, Az ujságban megkaptam a választ az egyik "eredetitől":
  "... közeleg a Páneurópai Piknik 20. évfordulója, és máris beindultak mozgások, elkezdődtek a helyezkedések, és el-elhangzanak kijelentések, amelyek arra utalnak, hogy jó hazai szokás szerint élénkül a pozíciókeresés kényszere egyes honfitársaink zsigereiben"”
 • 3. vitriol2 2009. július 01. 06:00
  „És a "pikniket" eredetileg elindito-debreceni- csapatot senki nem kérdezi ?”
 • 2. jocó123 2009. június 30. 16:57
  „Tisztelt P. Horváth László!

  Fodor kisbetűvel???”
 • 1. bobo 2009. június 30. 15:10
  „Na de mi lesz 20-án? Tavaly szuper koncertek voltak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mészáros Ferenc: Rátelepszenek a Páneurópai Piknikre!

Mészáros Ferenc, a Páneurópai Piknik egykori ötletgazdája levelet juttatott el szerkesztőségünkbe,… Tovább olvasom