Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Aneta soproni álmai

Egyenesen Varsóból érkezett Sopronba Kryszak Aneta lengyel grafikus. A fiatal hölgy festeni szeretne itt, és a rajzolás csodáját tanítaná a gyerekeknek.
Álmait megvalósítani érkezett városunkba Kryszak Aneta grafikus hölgy, akinek édesanyja lengyel, nevelőapja pedig magyar származású. A fiatal lány Varsóban született és ott is tanult 11 éves koráig, majd nevelőapja hivatása Budapestre szólította a családot. Ahogy mondani szokták, kiváló rajztehetségét már az általános iskolában felfedezték. Később pályázatokat nyert, kiállításai nyíltak a Könyves Kálmán Gimnáziumban. Az egyetemi évekre ismét visszatért hazájába, Varsóban diplomázott kertépítészetből. Az izgága, gyors tempójú nagyvárosban azonban nem találta helyét, így tudással és képzettségekkel felfegyverkezve jött vissza Magyarországra.

Két héttel ezelőtt érkezett meg, és Sopront szemelte ki lakhelyéül.
– Mindkét lelkületet, a magyart és lengyelt is jól megismertem – mondja Aneta. – Előbbi szerintem az előítéltek ellenére is megfontoltabb, de vidámabb is egyben, míg a lengyelek nagyon hirtelenek tudnak lenni, sokszor temperamentumosabbak. Rajzaimban is a vidámságot, a nyitott érzelmeket adom vissza, szeretek gazdagon bánni a színekkel.

A grafikus lány elsősorban gyermekmagazinoknak dolgozott a lengyel fővárosban. A DD Reporter és a Ciuchcia (Gőzös) nevű újságok szerkesztőjeként és állandó rajzolójaként ténykedett. Sopronban most más utakat keres. – Szeretnék jobban önmagamra találni – magyarázza. – Lehet, hogy ebben a sok ihletett adó városban kiélhetem művészi hajlamaimat. Az absztrakt képek állnak hozzám a legközelebb, ezen a területen szeretném elmélyíteni tudásomat. Talán a képzésemre is több időt fordíthatok, mert Varsóban kész taposómalomban éltem. A gyerekekkel is szeretnék több időt tölteni, már az egyetemi éveimben is tanítottam a rajzot. Sopron annyira megnyerő volt számomra, hogy egyelőre mozdulni sem akarok innen. A rajzolás az életem, és ez a város, úgy érzem, számos kihívást tartogat még nekem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertő-átúszás: ilyen még nem volt

Nyolc vállalkozó kedvű amatőr sportoló tegnap – az előzetes terveknek megfelelően –… Tovább olvasom