Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Amivel idén gazdagodik Sopron

Mit kapunk az új évtől? – Tervezik az M85-öst, folytatódik a kórház-rekonstrukció és a Várkerület felújítása.

A legjobban várt és minden bizonnyal legnagyobb és legdrágább, Sopront érintő beruházás 2015-ben az M85-ös gyorsforgalmi útnak, a Csorna–Sopron közötti szakasz kivitelezésének elindítása lesz. Bár ebből a gyakorlatban még semmit sem fogunk érezni, az biztos: ha a kormány betartja az ígéretét, s az út 2018-ra tényleg elkészül, a beruházásnak már idén meg kell kezdődnie.

A Barlangszínház felújításának már idén örülhetünk. Fotók: Magasi Dávid
A Barlangszínház felújításának már idén örülhetünk. Fotók: Magasi Dávid


Biztosan átadják 2015-ben a Barlangszínházat és a megújult kőfejtőt. A mintegy kétmilliárd forintból megvalósuló fejlesztés a legutolsó ígéretek szerint májusra készül el. Templomot is avatunk idén, a Szent Margit-plébánia új épülete elkészült, ünnepélyes szentelését március elsejére tervezik. Már üzemel a kórház új tömbje is, a beköltözés folyamatosan halad, ahogy az intézmény többi beruházása is.

A Kurucdombon 508 millió forintból javítják az ott élők életminőségét. A játszótér kész, a régi váltólakásokból új, korszerű otthonokat varázsoltak, amelyekbe a hírek szerint nyárra be is költözhetnek a lakók, és folyamatban van a sporttelep felújítása is.

A Káposztás utcai futballpályán tavasszal indul az egyik szektor befedése, az MKB-aréna bővítése is hamarosan elkészül. A Várkerületen egész évben tapasztalhatjuk, mivel jár egy építkezés. A sok kellemetlenséget csak az oldhatja, ha nem feledjük: minden nappal közelebb vagyunk a célhoz, azaz a megszépülő promenádhoz. Idén biztosan nem készülnek el a beruházással, de a nehezén talán túl leszünk...

A Várkerületen egész évben dolgoznak majd a munkagépek, szükség lesz a türelemre.
A Várkerületen egész évben dolgoznak majd a munkagépek, szükség lesz a türelemre.


Bár minden lehetőséget megragad, hogy az Erzsébet-kert felújítását is az idei nagyberuházások közé sorolja a városvezetés, egyelőre ott tart a történet, hogy közbeszerzési eljárást írnak ki a történelmi park megújítására.

(Decemberben arról döntött a közgyűlés, hogy a holding is ajánlatot tehet a kivitelezési munkákra. Pedig szeptemberben még arról volt szó, ősszel kezdenek és 2015 tavaszára el is készülnek a munkákkal.)

A való világban ebből ebben az évben sok kapavágás nem tűnik valószínűnek, de legyünk optimisták.

Már üzemel a kórház új tömbje, a beköltözés folyamatosan halad, ahogy az intézmény többi beruházása is.

Személyi változások
Meghatározó személyi változások is lesznek (vannak) idén. Nyugdíjba ment december 28-án a város jegyzője, dr. Dobos József, akit ideiglenesen dr. Sárvári Szabolcsaljegyző helyettesít.

A jegyzői állásra pályázatot írnak ki. Ugyancsak nyugdíjba vonult a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója, dr. Komornoki László. A város működtetésében fontos cég első embere Nagy Zsolt, a korábbi főkertész lett. 
  
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sántha Erzsébet matematika-kémia szakos a kiváló pedagógus

Sántha Erzsébetnek nem ez az első elismerése: 2011-ben az egyházi iskolák pedagógusai számára kiírt… Tovább olvasom