Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Aluljáró: Szeptemberben már autóval is használhatjuk

A Kőszegi úti aluljáró munkálatai ütemezetten és jól szervezetten haladnak, bár az elmúlt hetek csapadékos időjárása megnehezítette a kivitelezők dolgát. Az időjárás okozta nehézségek ellenére a létesítmény átadása idén
szeptember végén megtörténhet.


2012. július 18.

A munkálatokban az elmúlt hónapokban jelentős előrehaladás történt. A VOLT Fesztivált megelőzően a kivitelező elkészítette és átadta a gyalogos közlekedés számára az új gyalog- és kerékpárút teljes szakaszát. Az aluljáró földmunkái és a támfalak felületének kialakítása a befejezésükhöz közelednek.

Hamarosan elkészül a Kőszegi úti aluljáró. Fotó: Keszei László.


Július megkezdődik az elkészült műtárgyak és vasúti létesítmények átadása. A Felsőbüki Nagy Pál utca szakaszos lezárásához igazodva megkezdődtek, és a Soproni Vízmű beruházásaként a projekt munkáival összehangoltan zajlanak a Harkai úti szennyvíz- és csapadék csatorna építési munkái, valamint a Felsőbüki Nagy Pál utcai vízvezeték átépítések.

A hátralévő bő két hónap legjelentősebb feladata az aluljáró teljes, ötszáz méteres hosszán a végső útpálya és a csapadékvíz elvezető rendszer megépítése, valamint a végső terepviszonyok kialakítása. A Felsőbüki Nagy Pál utcai útcsatlakozások kialakításával befejeződik az új körforgalmi csomópont építése, illetve a munkálatokkal érintett szakaszokon elkészül a Felsőbüki Nagy Pál utca és a Kőszegi út burkolatának felújítása.

A tervek szerint az elkészült létesítményt gépkocsival szeptember végétől lehet használni.

2012. április 10.

Az öt ütemre osztott munkálatok közül már csak az utolsó maradt hátra. Így véget ért a Győr–Sopron vasútvonal beruházással érintett szakaszának felújítása és elkészültek a leendő aluljáró fölötti vasúti, valamint a közúti hidak is.

A vasút alá ásnak a Kőszegi úton. Fotó: Magasi.A leendő aluljáró támfalépítéséhez szükséges cölöpözési munkákat még tavaly elkezdték. Ennek eredményeképpen  ezen munkarész mintegy nyolcvan százaléka már befejeződött, azonban a továbbépítést már csak a Kőszegi út közúti forgalmának teljes lezárásával tudtuk megtenni. A kivitelezés feszített ütemű folytatásában a feljárórámpákkal együtt ötszáz méter hosszú aluljáró támfalépítési és földmunkái, a tereprendezés és az útépítési munkák jelentik a következő hónapok jelentősebb feladatait.

2011. december 23.

A vasúti és közúti közlekedés gyakorlatilag alig érezte meg, hogy aluljáró épül a soproni Kőszegi úton. A munkálatok a téli időjárás miatt márciusig szünetelnek.

Fotó blogunk idei utolsó frissitésében a téli álomra készülő auljárót mutatjuk be.

Így telel a Kőszegi úti aluljáró. Fotó: ikvahir.tk.

2011. szeptember 20.

Bozóki László, az építkezést végző konzorcium vezetője kedden Dávid Ilonát, a GYSEV Zrt. vezérigazgatóját, illetve Fodor Tamás polgármestert tájékoztatta a munkálatok jelenlegi állásáról.

Kőszegi úti aluljáró - 09.20. Fotók: Sütő László Balázs


A Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal-korszerűsítésének egyik utolsó elemeként megvalósuló beruházás a tervek szerint halad.

Elkészült a közúti pálya, a gyalogos aluljáró és egy kerékpáros híd is. Az új építmények a sorompóval biztosított vasúti átjárót váltják majd ki, ami korszerűtlen volt már, s alaposan próbára tette az erre járók idegeit.2011. augusztus 01. - Így állnak most a munkálatok

 
Így állnak a munkálatok a Kőszegi úti aluljárónál. Fotók: Sütő László Balázs

2011. június 07.  - Épül a Kőszegi úti aluljáró


Kőszegi úti aluljáró munkálatai - 2011. június 07.

A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal fejlesztésnek egyik állomása, a Sopron Kőszegi úti aluljáró megépítése. A Sopron–Szentgotthárd–Szombathely vasútvonal korszerűsítésének 48,6 milliárd forintba kerülő teljes beruházási összegéből mintegy 2 milliárd 178 millió forintot tesz ki az aluljáró építése.

Az aluljáró átépítésénél közúti aluljáró épül a vágányok alatt, a kerékpáros és gyalogos forgalom külön szerkezeti megoldással halad át. Megépül három vasúti híd, egy közúti híd, két gyalogos- kerékpáros híd és három gyalogos –kerékpáros aluljáró a csatlakozó útszakaszokkal.

Részletek >>


Megújul a Tűztorony - Képekben követhetik a változást! >>

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. ruig 2012. július 20. 13:41
  „28. Sonnenschein_Manó 2012.04.10. 15:23
  Remélem, meghívják Kóka Jánost és Kóczán Zoltánt az ünnepélyes átadásra, hiszen nekik köszönhető ez a beruházás, még ha ezt manapság nem is hangoztatja a tisztelt városvezetés.
  Igen! Népi kezdeményezés indult az aluljáró keresztelőjére,A" ZOLI "nevet fogja kapni,mert a Kóczán név már le van védve.Csoport kép is készül,középen Kóczán Zoltán jobbról-balról a kettőt alpolgármester úr! bizonyítván az eszmék és gondolatok szabad áramlását az Unió felé.
  Nincs eldöntve,hogy a Sopron melletti X község lakóinak ingyenes lesz az áthaladás,vagy sarcot illetve vámot kell fizetni az
  Uniós pénzből épített közlekedési műtárgy alatt.A felette vasúton átutazó X községlakói feltehetően kiegészítő pótdíjas menetjegy vásárlásával vehetik igényben. A szabály esetleges megszegőivel szemben érvénybe lép a pallosjog és a városból történő száműzés.”
 • 35. k73 2012. július 19. 14:12
  „A 9-es képen jó látszik a földkupac, amit a járdáról kellett lelapátolni eső után.”
 • 34. kissferencné 2012. július 18. 12:27
  „33. teljesen igaza van, énis arra járok mostanában, és remélem megoldodik a viz elvezetésis”
 • 33. k73 2012. július 18. 09:56
  „Igen, szépen halad.
  Arra járok minden nap, így folyamatosan nyomon követhettem a munka alakulását.
  Egy probléma megoldására azonban nagyon kíváncsi leszek.
  Az elmúlt hetek csapadékos időjárása rámutatott arra, hogy a csapadékvíz elvezetése nem igazán megoldott - itt természetesen a gyalogos forgalom által használt helyekre gondolok.
  Már kétszer is előfordult, hogy az eső a meredek "töltésoldalról" a járdára mosta a földet. A töltésoldalba néhol 20-30 cm mély árkokat mosott a víz. A járdán és a hosszabb gyalogos aluljáróban, bokáig érő sárban közlekedtünk... Kíváncsi leszek, hogy oldják meg később ezt a problémát. A növényzet telepítése ehhez kevés lesz!
  Az építők is látják a problémát, mivel a két aluljáró közötti szakaszra, már építettek soron kívül egy vízlefolyót. Remélem elég lesz.

  Szóval haladnak, vannak problémák, amit igyekeznek orvosolni.”
 • 32. prakker 2012. július 17. 11:47
  „A sok károgó varjúnak üzenem, örülni kellene, hogy végre valahára egyáltalán elkezdték. Remélhetőleg a kisebb csúszást eltekintve, időben elkészül. A károgóknak csak annyit, hogy menjenek el mérnöknek, banki szakembernek, mert annyira okosak, megérdemelnek egy ilyen beosztást, de ezt ne Magyarországon tegyék.”
 • 31. kissferencné 2012. július 17. 10:22
  „Igaz nem nagyon értek hozzá:)) de szépen halad a munka, remélem sikerül időre befejezniük, továbbisok sikert a munkához:))) ésha ez kész akkor ideje lenne valamit kezdeni a batsányi utcai sorompoknál is”
 • 30. csincsila 2012. április 12. 17:44
  „Már 24-ben dolgoznak. És a rossz indulatuaknak jelzem, ma egésznap szakadt az eső mégsem állta le egy percre sem. Napi szinten látjuk ahogy hallad a munka, akkor is ha mások mást állitanak. Talán többet kéne arra járni. Minden tiszteletem az övék.”
 • 29. tmm 2012. április 11. 16:24
  „Nekem naponta van arra dolgom és szoktam nézni mi történik. Azon ritka építkezések egyike ahol (ha az időjárás nem teszi lehetetlenné) akkor valóban folyamatosan dolgoznak. Persze nyilván lesz aki írja, hogy dolgozzanak 24 órában, de akkor meg azért reklamálnak, mert zaj van.
  Ha elkészül és tényleg jó lesz, akkor ezért megéri várni.”
 • 28. Sonnenschein_Manó 2012. április 10. 15:23
  „Remélem, meghívják Kóka Jánost és Kóczán Zoltánt az ünnepélyes átadásra, hiszen nekik köszönhető ez a beruházás, még ha ezt manapság nem is hangoztatja a tisztelt városvezetés.”
 • 27. miracle 2012. április 10. 11:21
  „"Így véget ért a Győr-Sopron vasútvonal beruházással érintett szakaszának felújítása és elkészültek a leendő aluljáró fölötti vasúti, valamint a közúti hidak is. "
  Azért reméljük még kicsit dolgoznak rajta, alig tudtam ma reggel is kocsival átmenni a felüljárók alatt.”
 • 26. Nanu 2012. április 10. 10:17
  „jó munkához idő kell :)”
 • 25. zeta62 2011. december 24. 22:41
  „5. mindigatutit 2011.08.02. 09:44

  Csak halkan kérdem, te mikor jártál arra??? :) Már átadták, és végre tengelytörés nélkül lehet autózni :)”
 • 24. pulci 2011. december 24. 20:11
  „szerintem is elég jól haladnak még ha én sem értem miért kell szünetelni hisz ha most folytatnák lehet már jövő őszre végeznének és akkor csak egy telet kéne átdolgozni.
  Nehéz még mindig megmondani mire készül el mert legnehezebb rész még csak most jön azonban reális, hogy jövőre elkészülnek a főbb munkálatokkal.”
 • 23. SZILAJ 2011. december 24. 11:20
  „Nagyon is jól és gyorsan haladnak a munkával. A károgóknak meg üzenem: Mielőtt a szokásos rosszindulatú dumáikat elengednék, vegyenek egy lapátot ők is a kezükbe, ha egyáltalán tudják , hogy mi az.... Ezek az emberek ott ünnep és vasárnap is dolgoztak esőben , sárban. Láttam őket nem egyszer. Aki pedig azt állítja , hogy csak lógtak ott, az egyszerűen HAZUDIK !!!!! Ezuton kívánok az ott dolgozóknak Kellemes Ünnepeket !”
 • 22. potyesz 2011. december 23. 19:35
  „Nem értem a téli szünetet ,hisz márciusban ,lehet sokkal rosszabb idő lesz ,hisz most se hó ,se kemény fagyok.Olyan ez mind annak idején a katonaságnál ,el rendelték a téli ,ill nyári ruházatot az időt meg senki nem nézte”
 • 21. lebowski 2011. december 23. 12:39
  „Tudomásom szerint az ütemtervhez képest előrébb tartanak.”
 • 20. Valjan 2011. december 23. 12:19
  „Judieee,nalad a pont!! ;)”
 • 19. Judieee 2011. augusztus 09. 23:36
  „27 éve lakom a környéken, naponta legalább 3x áthaladok az építkezésen. Meg kell, hogy védjem az építkezésen dolgozókat. Tavaly a mi utcánkban dolgoztak ugyanezek a munkások, (közel fél évig) így tudok róluk pár dolgot. Kíváncsi lennék a sok elégedetlenkedő közül hányan mennének le nap mint nap a gödörbe azért a pénzért amit ők kapnak és viselné el mondjuk a hőséget vagy éppen járna térdig az agyagban és a sárban. Nem beszélve az emberek hülyeségeiről. Csak egy rövid példa: Teljes közműcsere folyik, becsengetnek az egyik szomszédhoz,tiszteletteljesen megkérik, hogy kb. 15 percig ha lehet ne használják a mellékhelyiséget, vagy addig ne húzzák le. Nénike bemegy, munkások a gödörben, egyszer csak a nyakukba zúdul az "áldás". És utána még volt pofája kimenni és megkérdezni, hogy na hogy tetszett?
  Aki figyelmesen jár erre, láthatja, hogy haladnak. Sütő Úr ha tud legközelebb kérem nézzen körül kicsit feljebb is, hogy teljes legyen a kép a munkálatokról, mert most pont az egyik leglátványosabb maradt ki.
  Aki pedig úgy gondolja lehetne ezt másképp csinálni, próbáljon meg példát mutatni, menjen oda kérjen védőfelszerelést és hajrá. (Szerintem ha lehet mindenki lazít a saját munkája közben.) Kritizálni és elégedetlenkedni nagyon könnyű.
  Hajrá fiúk! Bízunk abban hogy 1 év múlva már sorompó nélkül indulhatunk útnak. :)”
 • 18. látó 2011. augusztus 04. 12:34
  „Tisztelt sopron32+1 valahogy jobban meg is vannak fizetve...
  Sopronban mára komoly szakember nagyon kevés területen maradt, ezért jó ,hogy ész nélkül fejlesztik a várost hitelből, azoknak akik keletről jönnek ide,hogy aztán ugródeszkának használják a várost, vagy legjobb esetbe hazajárjanak aludni, adófizetés nuku..no nem baj ,pártunk és kormányunk majd lehetőséget biztosít a helyi kiskirályoknak újabb adók bevezetésére, amit természetesen a Soproniak fognak megfizetni (már aki tudja)...”
 • 17. c77 2011. augusztus 03. 17:54
  „16
  Igy igaz, de sokan "verik anyálukat" mivel nem akarnak tudni az "egészröl"”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szájer József, Sopron díszpolgára: európai azonosulási alapok kellenek

Európa nem fogja tudni megtartani a polgárok támogatását abban az esetben, ha nem tud hozzá érzelmi… Tovább olvasom