Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Alternatívák a soproni egészségházra

Sopron - Szinte nem volt hét, hogy az utóbbi időben valamelyik politikus vagy szakember ne tartott volna tájékoztatót az egészségház ügyében. Olvasóink is keresik a lehetőségeket a most még üres Selmeci utcai ingatlan megmentésére.
Sümeghy József szerkesztőségünkhöz írt levelében így fogalmaz: „Egyetértek Molnár Ágnessel a 2008. szeptember 19-én megjelent A betegek érdeke minden szempont feletti című cikkben írottakkal. Azonban a betegséget meg is lehet előzni. A gyerekeket segíteni kell abban, hogy egészségesen éljenek, biztosítsuk nekik az egészséges élet feltételeit. Azt, hogy megfelelő tér álljon rendelkezésükre, ahol a szünetekben vagy szabadidejükben sportolhatnak. A szóban forgó 3300 m˛-es terület maradjon az iskoláké, a gyerekeké. A volt mentőállomás és környéke elhagyatottan áll. A közeli ABC is lepusztult. Alternatívám szerint mind bevonható lenne az elképzelésbe, ha a tárgyaló felek jó szándékkal és segítőkészen állnának a feladat megoldásához. A volt mentőállomás (1470 m˛) az önkormányzaté. A parkoló mellette (1751 m˛) ugyancsak önkormányzati terület. A régi ABC szintén felhasználható lenne az egészségház létrehozásához, ha a tulajdonosával megegyezésre jutna a város. Így a terület sokkal nagyobb a Selmeci utcai lehetőségnél, és továbbra is a városközpontban maradna a beruházás, ami nem mellékes a megközelíthetőség szempontjából."

Olvasónk leveléből is látható, hogy nemcsak a város vezetőit, a politikusokat, az orvosokat és a gyógyszerészeket, hanem a lakosságot is élénken foglalkoztatja az egészségház ügye. Úgy tudjuk, a gyógyszerészek is tovább keresik a megoldást és komoly ajánlatot tettek a városnak. Eszerint felújítanák a jelenlegi rendelőket, ahol aztán korszerű körülmények között folytatódhatna az egészségügyi ellátás, ugyanakkor a helyi vállalkozók érdekei sem sérülnének. A végső szót a közgyűlésnek kell kimondania. Minden érintett – s ebbe valamennyi soproni lakos beletartozik – kíváncsian várja a voksolás végeredményét.

– Megkaptuk a javaslatokat. A városvezetés a végső döntés kialakításához minden véleményt figyelembe vesz. A demokrácia éppen erről szól: komoly kérdésekben a döntéshozatal előtt széles körben kikérni az emberek véleményét – reagált megkeresésünkre Kuslics Balázs, az önkormányzat sajtószóvivője.

Olvasóink írták

 • 15. akitöl elvették a nick-nevét-egy páros miatt 2008. október 04. 18:51
  „"A volt polgármester rendkívül aggodalmasnak tartja, hogy a jelenlegi városvezetés nem tartja be az állammal kötött szerződést, hiszen abban világosan le van írva: az önkormányzat értékesítheti ugyan a Selmeci utcai ingatlant, de csakis a megállapodásban rögzített célra. " ha ez tényleg igy van , akkor a mostani ön.kormányzat törvényt sért? de hát ismerjük a választ"oszt,jonapot"”
 • 14. Racing m1 2008. október 04. 10:01
  „Intel szerintem Te itt lealáztad Mágelt!

  Ezért kussol a háttérbe!
  A tanítványai is csak nevetnek rajta...
  Okosít mindig, majd kakiba marad, mert semmihez se ért...”
 • 13. Intel 2008. október 04. 09:00
  „Majd kiderül, hogy kik azok az emberek, akik eladják Sopront!

  Igaz Mágel Ágost?
  Iskola igazgató helyettes révén ha megszavazza, akkor jobban teszi ha távozik az iskolából, mert akkor egyértelmű!
  Ön sem a gyerekek érdekeit tartja szem előtt!

  Amúgy nagyon elvan tűnve, pedig nekem válaszokkal tartozik!”
 • 12. Ellentmondásos helyzet 2008. október 03. 07:34
  „Osváth András egy báb úgy mozog ahogy ia FIDESZ veuető, az alpolgármester úr és felesége rányítja.. Nincs egy korrekt véleménye az ügyben. Azonnal váltsák le egészügyi Bizottsági vezető helyéről.”
 • 11. Csaba Zsuzsanna 2008. október 03. 05:03
  „"A városvezetés a végső döntés kialakításához minden véleményt figyelembe vesz!"
  Tényleg? Eddig én nem ezt tapasztaltam!
  Nagy Tamás (MDF) véleményére a nyilvánosság előtt nem reagált a városvezetés!
  Sümeghy József ötletét is jónak tartom, de ebbe az orvos-páros nem megy bele, ellenkezik az érdekükkel!”
 • 10. Intel 2008. október 02. 19:53
  „Miért nem lehetne kisebb épületben megvalósítani ezt?
  Felesleges ekkora beruházás...
  Többi rendelővel mi lesz?

  Ezeket is kellene vizsgálni...”
 • 9. mindigatutit 2008. október 02. 17:09
  „jégkorong,vízilabda???mikor???”
 • 8. pisti50 2008. október 02. 16:35
  „Sportolás?
  Azt le szarja az egész város ugy ahogy van.
  Az én időmbe nikor fociztam volt 11 labdarugó szakosztály, volt kézi labda röplabdajégkorong vizilabda ezeket mind tönkre tette a város.
  Sportrol nem beszéljünk kellen nagyon de a városvezetés a mai ugy mint az előző magasból le sz..ják a sportot.
  ugysem fogadják el amit a város lakói szeretnének.
  mszp szdsz, Fidesz szarnak rá”
 • 7. ateista 2008. október 02. 15:30
  „Most olvasom a STOP-ban,hogy pesten a FIDESZ-Keresztény-demokraták ugyan-úgy ágálnak spotlétesítményért az egyetemvárosba mint mi itt sopronba.Csak,hogy az egyetem területén és környékén sokkal nagyobb sportolási lehetőség van mint nálunk Sopronban és nem kisgyerekek sportolásáról,hanem felnőtt önnálóan utazni tudó diákokkal takaróznak.Igaz,hogy Pesten nem a Fidesz kap Csúszópénzt az ingyen megkapott területért (igaz Árkuszi Páros??)”
 • 6. smiki 2008. október 02. 15:05
  „A sportolás kapcsán Nagy Tamás, illetve a gárdonyis szülők ötlete (tanuszoda építése a nevezett területen) szerintem nem "demagóg duma a gyerekek sportolási lehetőségéről", hanem egy megfontolásra érdemes felvetés.

  A szóvivő szerintem is ferdít: itt nem a döntés előtti vélemények megismeréséről és azokra való nyitottságról van szó, hanem álszent szövegelésről a demokráciáról - ha valakinek erről a városvezetésről a demokratikus hatalomgyakorlás jut eszébe, az nem tudja mit jelent a demokrácia.”
 • 5. Anima sana in corpore sano... 2008. október 02. 12:09
  „A hozzászólóknak nem dumálni, lassan mondom nem is beszélgetni kell,hanem tenni a városvezetés naiv véleménye ellen, pontosabban, hogy Selmeczi utcába ne tudjon megépülni az egészségház.
  Nem mond igazat a sem aki kettő testnevelés óráról beszél ,2 iskola, osztályában, hetente.
  A nép alkotta véleményt igenis meg kell vizsgálni, meg kell hallgatni,mert ellenkező esetben baloldalára is fordulhat a demokrácia arculcsapása városunkban.Pl: Gllobex ügy stb.”
 • 4. mindigatutit 2008. október 02. 11:24
  „ugyanannyira "undorító" ez a duma,mint a másik”
 • 3. Ép testben ép elme! 2008. október 02. 10:57
  „Kíváncsi vagyok, mikor fejezik már be ezt a demagóg dumát a gyerekek sportolási lehetőségéről? Volt szerencsém látni, ahogy a 2007-es évben naponta talán 2 azaz kettő tesiórát tartottak meg azon a területen. Emellett még ott van a kézilabdapálya méretű iskolaudvar és az új tornacsarnok. Ha annyira a szívükön viselik az ifjúság sportolási lehetőségeit, akkor miért nem tiltatkoznak az ellen , hogy a volt Postás pályát beépítik, a Kuruc dombi sporttelepre nem lehet bemenni, a heti iskolai tesiórák számát kettőre csökkentették?
  Én személy szerint nagyon örülnék, ha a gyerekeknek - és a felnőtteknek is - minél több sportolási lehetősége lenne a városban, de ez a demagóg duma undorító!”
 • 2. ateista 2008. október 02. 09:48
  „Ez megint olyan mint a globex ügy.
  Azt is az arctalan közgyülés szavazata alapján írta alá "szegény"polgármester,habár nem értett egyet vele.Csak azt nem tudom,hugy akkor míért nem mondott le.(csak nem kenték meg jó zsírosan)
  A fent említett ingatlanok ára feltételezhetően több-vagy kevesebb mint a selmeci utcáé,és nincs politikai visszavágási lehetősége.(1 Ft-ért kapta meg Walter)
  A fidesznyikekre jellemző a kifelé demokratikus befelé bolsi pártfegyelem. demokratikus amit föntről és a baksis érdekében sajátjuknak tekintenek.A pártfegyelem meg nem demokrácia kérdése.
  Hogy mi lenne az elkövetkező generácíó érdeke? A lőtéri kutyát sem érdekli! akkorra "szerencsére "ahogy elnézem a polgármesteri garnítúrát ők már úgy sem élnek. Oldja meg az aki akkor lessz a helyükben.
  Mint ahogy a közmondás mondja " miből élünk?-amiből ma megélünk"”
 • 1. Ep testben ép lélek. 2008. október 02. 09:15
  „A szóvivő sem mond igazat, nem hivták össze a város polgárait a döntés előtt, nem is kérték ki a véleményüket, nem hallgatják meg a polgárokat A demokrácia talán másról is szólna. A városvezetés már döntött előszerződést kötött a Selmeczi utcai ingatlanra.
  Most majd egy rendkivüli közgyűlésen áthajtja a polgárok megkérdezése nélkül - az egészségház ügyét. A z MSZP -s önkormányzati képviselők kivonulnak, a FIDESZES képviselők
  a temben maradnak aztán 15. szavazattal győz a frakciófegyelem és jelentősen csorbul a város és az iskolás korú gyermekek elsőrendű és rangú érdeke.Később mindent majd megmagyaráznak, azzal, hogy a bizottsági ülésen kell benyujtani a modósító inditványokat stb.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülők uszodát szeretnének

Sopron - Levélben fordult a polgármesterhez a Gárdonyi Géza Általános Iskola szülői szervezete.… Tovább olvasom