Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Álszakállt, parókát viseltek a lopásnál Sopronban

Sértettek, tanúk meghallgatásával folytatódott azoknak a férfiaknak a pere, akik a pótkulcs kicserélésével és ellopásával tulajdonítottak el értékes autókat. A folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett lopások ügyében még nincs ítélet.

Ötödször ült össze szerdán a soproni bíróságon dr. Gajdos Anikó tanácsa egy autótolvaj társaság ügyében. (Előzmény: Taxival mentek autót lopni, Kisalföld, 2011. 07. 28.) Az elsőrendű vádlott továbbra is ragaszkodik verziójához, miszerint ő és társa autókat nem lopott, csak a vételi szándék miatt megtekintett kocsi pótkulcsát tulajdonították el, miután azt egy hasonlóra cserélték. A vallomás szerint a pótkulcsot átadták megbízójuknak, majd cselekedetükért átvettek fejenként 150 ezer forintot s véget ért a feladatuk.

A bűnözők eltulajdonították a pótkulcsot a megtekintett autókból, majd később ezzel lopták el a járműveket. (Fotóillusztráció: Magasi Dávid)
A bűnözők eltulajdonították a pótkulcsot a megtekintett autókból, majd később ezzel lopták el a járműveket. (Fotóillusztráció: Magasi Dávid)


A vádirat szerint viszont az autókat is a kulcsokat elcserélő elsőrendű vádlott lopta el a társával. Újabb találkozóra hívták az eladót, egy bevásárlóközpontba. Felhívták, késnek, addig várakozzon a kávézóban. Míg a tulajdonos kávézott, a vádlottak a pótkulccsal elvitték az autót. Féltucatnyi akció után Győrben buktak le a férfiak, egyikük megszökött, de őt is elkapták, így tegnap már neki is feltehették kérdéseiket a vád és a védelem képviselői. Az eset felderítése kapcsán orgazdákra is bukkantak, a bűncselekmény-sorozat kiötlésével is egyiküket vádolja az elsőrendű vádlott. Egy taxis is belekeveredett a bűnügybe, szerepe a többiek fuvarozása volt.

A vádlottakat külön hallgatta meg a bíróság, számtalan lényegtelennek tűnő kérdésről is faggatták őket. A cél a szerepük tisztázása volt, hiszen csak részben ismerik el a bűnesetet. A sértetteket is beidézték, közülük voltak, akik annak ellenére felismerték a vádlottakat, hogy a cselekmények elkövetésekor álszakállt, parókát viseltek.

Az eltulajdonított Audik, Volvók, BMW-k, Mercedesek között a legolcsóbb autó is csaknem 6 millió forint volt. A járművek egy részét megtalálták, ezek visszakerültek a jogos tulajdonosokhoz. A folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett lopás miatti ügyben várhatóan januárban születik ítélet.

Olvasóink írták

  • 2. Csetneky 2011. november 10. 14:26
    „Az autókból tulajdonították el a pótkulcsot a képaláírás szerint. Ki az a jóképességű, aki az autójában tartja a pótkulcsát?”
  • 1. hopega 2011. november 10. 12:51
    „moderálva köszönjük”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállt a közvilágítás a soproni Mező utcában

Hónapok óta nem működött a közvilágítás a Mező utcában. Az E.ON javította a hibát, s tervük, hogy a… Tovább olvasom