Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Álrendőrök Sopronban!

Sopron - Álrendőr károsított meg többszázezer forinttal egy családot csütörtökön Sopronban és a rendőrség kora délutáni információi szerint egy másiknál is próbálkozott.
– Horváth Ferenc rendőr őrnagy vagyok, a bűnügyről – mutatkozott be egy fiatalember csütörtökön délelőtt egy soproni családnál, majd közölte, olyan információi vannak, hogy a háziakhoz önhibájukon kívül hamis pénz került. Rögtön meg is nyugtatta a családot, hogy a tettest már elfogták, de be kellene vinni az otthon tartott pénzt a kapitányságra. A háziak át is adtak többszázezer forintot, hiszen a fiatal férfi azt is felajánlotta, hogy egyikük bemehet vele a rendőrségre, csak várják meg, míg a szomszédos utcában parkoló autóval idejár. A károsultak ezután már csak azt látták, hogy a férfi beszáll egy piros színű, Ford típusú személyautóba, amelyben másik két férfi is ült, és elhajt a pénzükkel együtt.

– A város más területén is próbálkoztak az álredőrök, ezért fokozott óvatosságra intünk mindenkit – mondta el a Kisalföldnek Milchram Ildikó őrnagy, a vádelőkészítő alosztály vezetője, hozzátéve, ha valakihez rendőr csenget be, kérjenek tőle jelvényt, igazolványt, vagy telefonáljanak be a kapitányságra (107 vagy 311-234), ahol leellenőrizhetik az intézkedés tényét.

A magát Horváth Ferenc őrnagynak kiadó férfi körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú, fehér bőrű, haja néhány miliméteresre nyírt. Világos inget és világos nadrágot viselt. A rendőrség kéri, hogy akik az esettel kapcsolatban hasonlót tapasztaltak vagy információval rendelkeznek a feltételezett tettesekről, értesítsék a kapitányságot.

Olvasóink írták

 • 18. /joco1 2008. július 07. 19:59
  „Na mivan? rendör"gyülölök", miért nem válaszoltok?”
 • 17. /joco1 2008. július 05. 14:30
  „Vili : igazad van, aki hüly(j)e, hát haljon meg hüly(j)én. A többi rendör "gyalázó" meg levan sajnálva. Miért a rendöröket kell szidni, ha valakit elemista modon átvertek.”
 • 16. Vili 2008. július 04. 12:18
  „Akit ilyen trükkel át lehet vágni, annak csak gratulálni tudok. Igazi balfácán.”
 • 15. Egy Soproni 2008. július 04. 07:58
  „nagy abesz!

  hova kellet volna telefonálni??

  A RENDŐRSÉGRE???
  HOGY MÉG JOBBAN FELHÚZZA MAGÁT???????????”
 • 14. kutykurutty 2008. július 04. 01:05
  „A nyugdíjasok, és idősebbek meg különösen kivannak téve a hasonló igyekezeteknek... Nagyon soxor bedőlnek.”
 • 13. cikk-cakk 2008. július 03. 23:48
  „Valamit biztos tudhatott az a szélhámos, mert átlagember nem tart otthon többszázezer forintot. Másrészt ami pénz pl. nálam itthon van, annak egy része bankautomatából származik, más része különböző boltokban visszaadott pénz. Ha ezek után valaki azt mondja, nálam hamis pénz van, kezdje ott, bankautomatába került (és akkor mondja meg, hogy mikor és hol vettem fel!) vagy valamelyik boltosnál volt (és akkor mondja meg, hogy én tegnap vagy tegnapelőtt hol vásároltam!)
  Szerintem, akiket megkárosított, azok se lehettek különbek nála.”
 • 12. Nagypapa 2008. július 03. 22:06
  „mtt - ne a moderátort, henem saját magunkat okoljuk, hogy "ilyen" gyerekeket neveltünk. Megalapoztuk azt a társadalmat, amiben aztán "aratnak" a szélsőségesek, bár szellemiségük sajnos széles társadalmi alapon nyugszik. Nem tisztelünk már semmit és senkit, gyalázkodunk mert "egyik felünknek" ez tetszik, sárba taposni mindenkit és mindent, ami nem az ő "szüleményük".
  Ezt próbálja meg értékelni MODERÁTOR ÚR !!!”
 • 11. szdemokrata 2008. július 03. 22:04
  „10-es mtt-nek
  Mi van fakabát, zavar az igazság? Máris diktatúra elvonási tüneteid vannak?”
 • 10. mtt 2008. július 03. 21:40
  „Nem semmi hozzászólások... Ilyenkor hol a moderátor?”
 • 9. R 2008. július 03. 21:12
  „yello mellett vagyok én is,jó a hozzászólás.Én felhívtam a rendőrséget és megkérdeztem,hogy van 3 felnőt és 3 gyerek akik 10 éven aluliak és beülhetünk-e 1 ötszemélyes autóba?A válasz mi volt?Várjon asszonyom megnézem a könyvbe mit írnak a jogszabályok.A rendőr azt mondta szabad,be is ültünk de felírtam a rendőr nevét aki megengedte hátha a másik meg megbüntetett volna miatta.”
 • 8. nagy gabesz 2008. július 03. 20:20
  „ÉN MEG AZTMONDOM AKI ILYEN BAROM AZ MEG IS ÉRDEMLI.EZT FUJJA A TV,RÁDIO,UJSÁG.EGYSZERU 107 ENYIT KELL BENYOMNI A TELEFONON.AZTÁN KIDERUL IGAZ VAGY NEM.A MAI VILÁGBAN SENKIBEN SE LEHET MEGBIZNI,SZÓSZERINT SENKIBEN SE.SZAR DOLOG.DE EGY TELEFONT SZERINTEM MEGÉRT VOLNA PÁR SZÁZ EZER FORINT......................”
 • 7. szivecske 2008. július 03. 20:17
  „hát ez jóó,ment volna doliba ne igy ökörködött volna, ekkora marhákat!!hihetetlen! no ezeknek kellett volna áramot vezetni a lábuk közé, nem a keritésbe!!((”
 • 6. orgona 2008. július 03. 17:18
  „Rendörök mar regota nincsenek csak a nevük maradt meg, na meg az elegantos ruhajuk amibe fityegnek! Mert ruha teszi az embert emberre?”
 • 5. matriné 2008. július 03. 17:15
  „Az előttem szólók miatt nekem már nincs is mit mondani. Igaz felesleges is lenne, hisz az ügyészség sem különb náluk, ha csak nem tetézzük meg a lustaságukkal, és a felelőtlenségükkel.”
 • 4. yello 2008. július 03. 15:33
  „Négy dolgot vezetnék be az iskolák oktatási tananyagába, de nem csak holmi pár órás osztályfőköki dumáljunkerrőlismertbennevanazóraszámban szinten...valamint a médián, munkahelyeken keresztül folyamatosan "képezném" a mai kor embereit - ifjútóll az idősekig:
  - alapvető elsősegélynyújtó, egészségvédelmi és test(ön)ismeret
  - alapvető KRESZ ismeretek
  - alapvető szexuális ismeretek
  - alapvető "szellemi" önvédelmi ismeretek (lásd fenti cikk konklúziója)
  Azt hiszem nem ártana senkinek.

  Nem várható el senkitől a jog, a törvény vagy a szabályok tökéletes ismerete, na de azért az ilyen esetek szembesítenek a társadalom hézagos és felszínes működésével.
  Jelen esetben a károsultak tömegével követtek el hibát. A hasonló bűnözök pedig ezt kihasználva lavíroznak a mindennapokban és nem, vagy csak néha akadnak emberükre...sajnos.”
 • 3. tökmind1 2008. július 03. 15:16
  „álrendőr vagy valódi, tök mindegy
  egyik kutya másik eb
  és lehet jönni a szokásos rendőrt védő kommentekkel, leszarom akkor is ez az igazság
  VISSZA A CSENDŐRSÉGET !!!”
 • 2. pisti50 2008. július 03. 14:52
  „A valódi rendőrök is ugyan ezt teszik,nincs különbség.
  Sőt tavaly én voltam a sértett ugy hivtak be a kapotányságra mire ki jöttem már vádlott is lettem. Biztos ismerős volt a rendőrségen és a korházi zárójelentést is meg másitották,
  Ennyit a Gy.F korupt rendőrökröl.
  Most már nem tudni ki rendőr ki bünöző.”
 • 1. Egy Ember 2008. július 03. 14:40
  „MIÉRT VANNAK VALÓDIAK IS???

  HA MEG VANNAK, MIÉRT NEM LEHET LÁTNI ŐKET????

  MIÉRT NEM INTÉZKEDNEK?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban 143 éves csapadékrekord dőlt meg

Sopron - A júniusban esett nagy mennyiségű csapadék a 143 éves soproni meteorológiai adatsorban példa nélküli. Az 1865-től datálódó megfigyelések óta csupán öt alkalommal érte el, vagy haladta meg a havi csapadék a 200 mm-t. Tovább olvasom