Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Álomból valóság - Könyv készült a Tűzhangya kalandjairól

Az Atlanti-óceánt a saját tervezésű és építtetésű hajóján evezte át pár évvel ezelőtt két soproni egyetemista. Föld körüli utazást is terveztek.

Tapasztalataikat, élményeiket könyv formájában is közreadják.

Az Atlanti-óceán átevezéséről szól a Tűzhangya című könyv, melyet a csütörtöki bemutatón dedikálnak a szerzők, a lehetetlent nem ismerő huszonéves házaspár, Rakonczay Viktória és Rakonczay Gábor.

A kiadvány az ő gyermekkori álmuk megvalósulásának történetét dolgozza fel. A fiatalok a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói voltak, portálunkon rendszeresen hírt adtunk terveikről és ámulatot keltő túráikról. Legutóbb Föld körüli utazást terveztek, ám Fokváros felé tartva balesetet szenvedtek, ezért felfüggesztették az útjukat és hazatértek.

A könyv azonban sikeres kalandjukról szól, 2007-ben a Tűzhangyával evezték át az Atlanti-óceánt. Útjukért Washingtonban az Év kalandja, Londonban pedig a Guinness World Records díjat érdemelték ki. A hajójukat saját maguk tervezték és építették, amit itthon a Magyar Formatervezési Díjjal tüntettek ki.


Fa Nándor a könyvhöz készített előszavában azt írta:

„Másképp csillog a szeme annak, aki tényleg menni akar, és másként annak, aki csak verbálisan szereti a kalandot, a tudatalattijának pedig esze ágában sincs elhagyni a nyáj nyújtotta »biztonságot«." Hozzátette, a fiatalok sportemberi és emberi teljesítménye előtt is megemeli a kalapját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni kispálya: Címvédés az I. osztályban

Véget ért a bajnokság, lejátszották az utolsó fordulókat is az I., illetve a III.a osztályban is. A… Tovább olvasom