Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Állatokra lőttek az íjászok Ágfalván - fotók

A legtöbb pontot az kapta, akik betalált az élethű állaton felrajzolt 200 forint nagyságú körbe. 3D íjász EB volt Ágfalván.

Tíz országból több, mint 200 versenyző mérte össze tudását az Ágfalván megtartott 3D íjász Európa Bajnokságon. Taroltak a megyei indulók.

- Az erdei pályán három napon át tartottak a lövő versenyek - mondja Király Gábor, a soproni Lővér Íjász SE elnöke. - A terepre huszonnyolc élethű nagyságú állatot helyeztünk ki előzőleg. Az, aki betalált a bábura felrajzolt mintegy 200 forint nagyságú körbe tizenegy pontot kapott. A következő, nagyobb nyolc centiméteres zóna tíz pontot ért. Akkor, ha a nyíl az állatot találta el, öt pont járt. Mellélövés esetén semmi. Próbálkozni csak egyszer lehetett.

Íjász EB Ágfalván


A hatos döntőbe a három nap alatt legtöbb pontot összegyűjtött versenyző jutott be. Ők vitték magukkal az eredményüket, így ezeken a végső megmérettetésen lehetett javítani, vagy rontani is.

 Eredmények:

Király Beáta, EB arany, Pataki Gergő EB arany, Mikó Péter 4., Gyarmati Bálint 5., Kovács Bálint 6. (mind Lővér Íjász SE, Sopron). Kohár Mihály 4. hely Ring SE, Győr, Kovács Zsolt Európa Bajnok felnőtt férfi, Soproni Szabad Íjászok, Barasits György Európa Bajnoki bronzérem felnőtt férfi, Soproni Szabad Íjászok, Völgyi Gyula EB. 5. helyezés veterán férfi, Soproni Szabad Íjászok, Prekopp Gabriella felnőtt női Euróba Bajnok Bercsényi DSE Győr, Jónás László Euróba Bajnoki ezüstérem felnőtt férfi, Bercsényi DSE Győr, Tamás László EB 4. helyezés felnőtt férfi, Bercsényi DSE Győr.


Az elnök hozzátette a versenyzőknek helyesen kell felmérniük a köztük és a bábú közti távolságot, figyelembe kell venni a terepviszonyokat. S csak ezt követően engedhetik el az "ideget". Ez a nehézsége ennek a sportnak.

Ágfalva, a mostani rendezvény után, július első hetében egy újabb rangos események ad otthont. Ekkor rendezik meg ugyanis a terepíjász EB-t. A kontinens viadalra már most több 400 nevezés érkezett. Ez a szám, a következő hetekben még tovább nőhet.

Kérdésükre, amely szerint, minek köszönheti Ágfalva ezt a népszerűséget, az elnök így válaszolt: Sopron, illetve környező falvak közel vannak a bécsi repülőtérhez, azaz egyszerűbben meg lehet oldani az utazást, illetve a városi szállodákban az elhelyezést.

Az sem utolsó szempont, hogy ebben a térségben jók a terepviszonyok, így szinte teljesen életszerű körülményeket lehet teremteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatosan számolják fel az úthibákat Sopronban

A közgyűlés 150 millió forintot szavazott meg pluszban a kátyúk felszámolására, s a kivitelezők… Tovább olvasom