Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Állandó balesetveszély a Kőfaragó téren

Sopron - Felülvizsgálják a Kőfaragó téri benzinkút körüli forgalmi rendet. A már kétezerben is balesetveszélyesnek minősített csomópontban azóta jelentősen megnőtt a forgalom.
Lehetetlen forgalmi szituációk ismétlődnek nap mint a nap a Kőfaragó téren, a benzinkutat övező utcákban. Akik a Magyar utca felől szeretnének ráhajtani a Fapiacra, esetleg a Fraknói utcába szeretnének eljutni – vagy fordítva –, nagy-nagy türelemre van szükségük, ugyanis jelentősen megnőtt a Kőszegi út–Fapiac forgalma.

A türelem egyébként sem árt a közlekedésben részt vevőknek, de ebben a csomópontban gyakorlatilag mesterségesen alakították balesetveszélyessé a kereszteződéseket a benzinkút megépítésével, amelyet nyolc évvel ezelőtt nemes egyszerűséggel ráhelyeztek a Győri útra.

Kétezertől évről évre nagyobb a forgalom a Kőfaragó téri benzinkút körül, ezért állandósult a balesetveszély. Fotó: Magasi Dávid
Kétezertől évről évre nagyobb a forgalom a Kőfaragó téri benzinkút körül, ezért állandósult a balesetveszély. Fotó: Magasi Dávid


A környéken lakók tiltakoztak, éppúgy, mint a közlekedés résztvevői és a városszépítők, mindhiába. Azóta a helyzet nem hogy javult volna, inkább sokat romlott. Előbb-utóbb (inkább előbb) tenni kell valamit. Arról nyilván nem lehet szó, hogy elbontsák a kutat (pedig azt kellene), ezért a közlekedési rend felülvizsgálata hozhat némi változást, csökkentve az állandó balesetveszélyt.

– Az önkormányzat és a városfejlesztési bizottság pontosan ismeri a kialakult és már-már tarthatatlan helyzetet – mondta Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke.

– Tényként kell elfogadnunk a benzinkút létét, viszont valóban lépni kell. A városfejlesztési bizottság közlekedési és forgalomszervezési szakemberek bevonásával vizsgálja, miképp lehetne ésszerűsíteni a közlekedési rendet, esetleg a forgalom egy részét átvezetni másik utcákba, így csökkentve a balesetveszélyt.

Olvasóink írták

 • 8. orgona 2008. április 26. 19:17
  „Nagyon rosz helyre epitettek de ha sgyakori a balaeset arrafele nem a benzinkut tehet rala, hanem majd mindig emberek!!!!!!”
 • 7. Gholki 2008. április 21. 20:52
  „Amúgy nem értem mi a baj azal a kereszteződéssel. Nem is emlékszek balesetre ami ott tötrtént volna. Csak az a baj hogy a sok hülye magyar mindig visszafele gondolkodik nem előre. Ott van, ott is fog maradni, ez van fogad el. Inkább a jövővel foglalkozzatok, és legyetek elnézőbbek egymással és akkor nem is lessz olyan veszélyes az a kereszteződés. Ja és mégegy kérdés mi miért tuntetünk mindenért ami a városunk képét javitaná pl: Deák tér, Petőfi, stb”
 • 6. G.I 2008. április 21. 19:51
  „Valaki nagyot "kaszált" annak idején, hogy az a kút oda épülhetett.
  Végülis nincs útban, csak kva rossz helyen van :)))
  Üdv a sok győkérnek aki ezt megengedte!!”
 • 5. QV-Sopron 2008. április 21. 17:42
  „"A városfejlesztési bizottság vizsgálja, ismeri a helyzetet ...."

  20 évvel ezelőtt ez jó duma volt, most se rossz, csak kicsit dohos szagu, valakinek talán ezt is meg kellene vizsgálni, hogy ismerjük a helyzetet......”
 • 4. yello 2008. április 21. 11:15
  „Hát erről a kereszteződésről beszélünk már évek!! óta, meg a Dömötöri-Perkovátz féle terszról és a városnak, forgalomszervezési szakembereknek ennyi idő sem elég, hogy megoldásokat találjanak...a fejétől bűzlik a hal ugye, megint az engedélyezésekhez kanyarodunk vissza, évekkel ezelőttre. Aki aláírta - zsebre tette a pénzt - azt ültetném naphosszat autóba, csuklós buszba és az említett két helyen kellene ki-be kanyarognia, garantálom hogy az első nap végére szembeköpné saját magát...”
 • 3. stef 2008. április 21. 08:38
  „Játszótereken kívül ?pült vmi az elmúlt 15 évben a városban, ami nem a mindenkori vezetés alkalmatlanságát bizonyítja?! 1 jó példa már megnyugtatna!”
 • 2. csabazs 2008. április 21. 06:38
  „Egyáltalán, egy város közepébe miért kell egy benzinkút?
  Baromira rontja a városképet, nem illik oda!
  Igen is le kell/lene bontani és helyette egy normális közlekedési rendet kialakítani!

  Amúgy van elég benzinkút Sopronban!”
 • 1. egy ott lakó 2008. április 21. 02:10
  „Annak idelyén nem kellet volna megengedni hogy így épitsék át, és manapság nem szabadna megengedni hogy éjjel-nappaliként működjön, amit ha jól tudok a szerződébe szerepel hogy 22órakor bezár a kút. A forgalmi rendet pedig megváltoztatni nehéz lesz, mert akkor a Fapiac és a Magyar utca -Kőszegi út fog bedugulni a feleslegesen működő rendőr lámpáig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem akarnak takarásban élni az Erdész utcában

Sopron - Ellenérzést váltott ki a környék lakóiból az Erdész utca és az Alpár utca sarkánál… Tovább olvasom