Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Államkincstár: időben utalják a fizetéseket

A Magyar Államkincstár visszautasítja azon állításokat, miszerint nem tudja biztosítani a fizetések határidőben történő számfejtését.

„A Magyar Államkincstár a közigazgatási, köznevelési és szociális rendszer zökkenőmentes átalakításának fontos pillére. Munkatársaim mindent megtesznek annak érdekében, hogy az átalakulásokból az érintett dolgozók semmit ne érzékeljenek" – nyilatkozta Horváth Endre, a Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának igazgatója.

„Kollégáim az elmúlt hetekben megfeszített munkával, nem egyszer hétvégi munkavégzés keretében biztosították, hogy az intézményrendszer átszervezésével más intézményhez átkerült dolgozók is időben hozzájussanak a fizetésükhöz.

Az illetmények számfejtését azonban csak az intézményektől, mint munkáltatóktól beékezett, a jogszabályoknak megfelelően kiállított és aláírt munkaügyi okmányok alapján tudjuk elvégezni. A cikkben szereplő intézménytől kinevezési okiratokat a mai napig (hétfőig) nem kaptunk, holott a számfejtés zárásáig az intézménynek egészen az elmúlt hét végéig lett volna lehetősége a szükséges okiratok Igazgatóságunk részére történő megküldésére, és erre kollégáim az érintett intézmény figyelmét nem egy esetben felhívták. Ebből kifolyólag a cikkben okként megjelölt államkincstári késedelmes adatátvezetést értelmezni sem tudjuk" – nyilatkozta az igazgató.

„Ennek ellenére az illetmények számfejtését – a kinevezési okiratok megérkezését követően azonnal - úgynevezett hóközi számfejtés keretében biztosítjuk. Innentől kezdve az intézményen múlik, hogy a dolgozók részére melyik napon utalja át az illetményeket, ez a következő hónap közepéig, de akár január folyamán, azaz ezen a héten megtörténhet" – zárta az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét év után búcsúzik a Menke család Soprontól

Egyik szeme sír, a másik nevet a Menke házaspárnak. Tizenkét év után búcsúznak Soprontól, ahol hidat… Tovább olvasom