Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Alkoholszondás ellenőrzéseket tartanak Sopronban

Decemberben minden harmadik, januárban minden hatodik olyan balesetet, amely sérüléssel járt, ittas vezetők okozták Sopronban.

– Még mindig sok az ittasan volán mögé ülők száma illetékességi területünkön. Decemberben minden harmadik, januárban minden hatodik olyan balesetet, amely sérüléssel járt, ittas vezetők okozták.

Összehasonlításul: ez az átlag tíz százalék körül szokott lenni – tájékoztatott Kovács Miklósalezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A rendőrök kedden az Ágfalvi úton ellenőrizték a forgalmat. Minden vezetővel szondát fújattak. Felvételünkön Horváth Péter törzszászlós.
A rendőrök kedden az Ágfalvi úton ellenőrizték a forgalmat. Minden vezetővel szondát fújattak. Felvételünkön Horváth Péter törzszászlós.


– Az alkohol komoly baleseti kockázati tényező, ezért is kiemelt szerepet szánunk a megelőzést szolgáló akciósorozatnak. Februárban minden egyes ellenőrzésnél előkerülnek a digitális szondák, amelyek az elfogyasztott alkohol szervezetben lévő szintjét is kimutatják.

Az ittasság fokától függően 30 ezer, illetve 100 ezer forint közigazgatási bírságot szabunk ki. A 0,26 milligramm/liter értéktől viszont már bevonjuk a jogosítványt. Az illető bíróság elé kerül, ahol járművezetéstől eltiltást és akár több százezer forintos pénzbüntetést kaphat.

Csak az elmúlt tíz nap ellenőrzéseinél tizenhárom járművezető esetében mutatott alkoholfogyasztást a szonda, s nyolc esetben vontunk be jogosítványt.

A gyorshajtás miatt leintett autósok közül is ketten ittasan ültek volán mögé. A közúti fokozott ellenőrzések napi szinten folytatódnak – zárta Kovács Miklós alezredes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

West üzletház: nehéz örökség

Tavasszal látványosabb szakaszához ér az aréna bővítése, a szomszédos futballpályát is fejlesztik. Tovább olvasom