Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Alexandert Budapesten kezelik

Alexander az 5 éves kisfiút Pesten kezelik, kiderült hogy jóindulatú agydaganata van a kisfiúnak.

Alexander jól van – mondta a telefonba édesapja, Árvai Levente.  Az ötéves peresztegi kisfiú, miután Debrecenben agydaganatot diagnosztizáltak nála és szövetmintát vettek, már jó étvágyú és várja, hogy hazatérhessen otthonába.

Alexander gyógykezelése várhatóan Budapesten folytatódik, de előtte hazatérnek peresztegi otthonukba. Mint arról a Kisalföld korábban beszámolt (2006. 02. 01. Alexanderért aggódik a falu), agydaganatot állapítottak meg az orvosok a kisfiú agytörzsében, amely nem operálható. Akkor még nem tudták, hogy jó-, vagy rosszindulatú, s kérdéses volt, hol, miképp folytatódik gyógykezelése.

– Megérkezett a szövettan eredménye és nagy örömünkre jóindulatú a tumor – mondotta tegnap Alexander édesapja. – Valószínűleg szerdán hazamehetünk, addigra pontosan kiderül, hogy milyen tennivalók várnak ránk.  A fiam a körülményekhez képest jól érzi magát, sokat eszik, gyógytornára járunk. Sajnos a tumor – ha lassan is –, de növekszik. Az professzorok szerint egy négyes skálán a kettes kategóriába tartozik. Mindenki abban reménykedik, hogy a gyógyszeres kezelés hatásos lesz, mert operálni továbbra sem lehet. Ha Alexander egy kicsit megerősödik, akkor kezdődhet – a jelenlegi állapot szerint – Budapesten a hosszú ideig tartó kezeléssorozat.

Peresztegen továbbra is élénk érdeklődés kíséri a kisfiú betegségét, de a más településeken élőket sem hagyta közömbösen sorsa. Az édesapa nevére megnyitott számlán gyűlik a pénz. A Pereszteg és Vidéke Takarékszövetkezetben elmondták, a faluban, a soproni fiókokban, Nagylózson, Petőházán, Nagycenken a szövetkezet fiókjaiban lehet a számlára befizetni vagy átutalni, de Kópházán és a röjtökmuzsaji betétgyűjtőknél is elfogadják a felajánlásokat az 59400103-10001545 számlaszámra.

Miközben a család Debrecenben van, a nagyszülők, Árvai János és felesége Peresztegen mindenkinél jobban várják a híreket. Mint elmondták, minden vágyuk, hogy Alexander meggyógyuljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luxusadó van, de még sincs

Az Országgyűlés tavaly az adócsomag részeként elfogadta a luxusadóról szóló törvényt. E jogszabály alapján idén a 100 millió forint feletti értékű ingatlanok (telekhányaddal együtt) tulajdonosainak a 100 millió forint feletti érték fél százalékát kell befizetniük az önkormányzatoknak. Ebből pedig Sopronban is akad jó néhány. Egy 120 millió forintos lövéreki ház után 100 ezer forintot kell évente fizetni Tovább olvasom