Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Alapítványi milliókkal a soproni kórházért

Több mint 36,5 millió forintos bevétellel segítette a gyógyközpont működését a Soproni Erzsébet-kórházért Alapítvány tavaly.


Több kórházi osztály kisebb eszközbeszerzését támogatták mintegy 4,4 millió forinttal. Elnyerték a Heineken Sopronért fődíját is, ebből a 2,5 millióból 150 matracot vásároltak.

Így kapcsolódtak a kórházi kampányhoz, amelyben összesen négyszáz elöregedett ágymatracot cseréltek le az idén. Több mint 36,5 millió forintos bevétellel segítette a gyógyközpont működését a Soproni Erzsébet-kórházért Alapítvány taval - értékelte sajtótájékoztatón az alapítvány elmúlt évét dr.Komornoki László, a kuratórium elnöke.

A Rotary és a Lions klubok segítségével az alapítvány segítette az intézményt a négymillió forintba kerülő új látótérkészülék vásárlásában is. Tizenöt helyi vállalkozónak köszönhetően három új inkubátort is vásárolhatott az alapítvány az újszülöttosztálynak, ezek összesen kilencmillió forintba kerültek.

Az adók egyszázalékos felajánlásából hárommillió forint gyűlt össze 2013-ban, ebből betegellátást gyorsító berendezéseket szereztek be és komfortosították a betegvárókat.

További 13 millió forint egyéni felajánlásokból érkezett az alapítvány számlájára, amiből ugyancsak a betegellátást és a szakdolgozókat segítették, többek között a továbbképzéseket is finanszírozták. – 2014-ben is várjuk a felajánlásokat, hiszen ez a mi kórházunk, nekünk fontos – zárta sajtótájékoztatóját dr. Komornoki László.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőbl Gábor: az emberek győzzék le a reménytelenséget!

A bajok gyökereiről csak a Jobbik beszél őszintén és érthetően - közölte Gőbl Gábor, a párt soproni… Tovább olvasom