Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtés a Fertő tóért

Aláírást gyűjtenek és levelet juttatnak el a nemzeti parkhoz, a vízügyi igazgatósághoz, a Fertő tavi horgászok.
– Közel ötven társammal közösen úgy döntöttünk, hogy aláírásgyűjtésbe kezdünk, valamint levelet juttatunk el a nemzeti parkhoz, a vízügyi igazgatósághoz, valamint a földművelésügyi minisztériumhoz. Azt kérjük a szervektől, korlátozzák a tóból kifogható hal mennyiségét – mondja elöljáróban Necien György horgász. – Az egyik nagy gondunk, hogy alig van hal a tóban. Így viszont hogy legyen vonzó a Fertő a horgászoknak, ha egy álló nap alatt két fogásunk akadt csupán? Jelenleg a halászok jóindulatára van bízva, hogy mennyi halat emelnek ki (Kisalföld, 2006. március 28., Kevés hal a Fertőben).

Necien György hozzátette, végső céljuk egy alapítvány létrehozása a Fertő tóért. A munkába szeretnék bevonni a tóhoz köthető cégeket, intézményeket. Így közösen tevékenykedhetnek a páratlan természeti kincs megőrzéséért, fejlesztéséért.

Az ügyben megkerestük a leginkább érintett szervet, a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóságát, ahol elmondták, a levél kézhezvétele után alakítják ki álláspontjukat, és erről részletesen beszámolnak majd lapunknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden kezdődnek a földmunkák

Célegyenesbe érkezett a soproni Deák tér felújításának az előkészülete. Az elképzelések szerint kedden már földmunkákra is sor kerül a többfunkciós rész kialakításánál. Tovább olvasom