Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Alacsonyabb áron sincs érdeklődő

Meghirdették az apartmanházat, de a piac nem reagál a kísérletekre.

A jelek szerint reménytelen vállalkozás akár lakrészenként, akár egyben értékesíteni a Lövér körúti apartmanházat. Pedig az idő sürget, hiszen júniusban már esedékes az első 310 millió forintos részletfizetés és az éves kamat időarányos része.

A Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő apartmanházat még az előző városvezetés vásároltatta meg, több mint 800 millió forintért. A szerződést azonban bíróságon támadták meg. Információnk szerint az első tárgyalásra májusban kerül sor.

Keveslik a négyzetméterárat

– Jelenleg 57 lakás értékesíthető 2056 négyzetméteres összterülettel, amely remélve a négyzetméterenkénti 260 ezer forintos árat 534.560.000 forint bevételt hozhatna – mondta dr. Komornoki László vezérigazgató. – Ugyanakkor keveselljük is ezt a négyzetméterárat, hiszen a Lövérekben legalább 15 ezer forinttal magasabb áron kellene értékesíteni ingatlant, mint például a pihenőkereszti lakóparkban. Az elmúlt időszakban – két hónapig – intenzíven hirdettünk hat apartmant, az említett négyzetméterenkénti 260 ezer forintért. Ez lényegesen alacsonyabb ár annál, mint amennyiért az előző vezetés megvásárolta. Csak emlékeztetőül az összeg több mint 300 ezer forint volt négyzetméterenként. A két árat csak azért érdemes összehasonlítani, mert kiderült, a piac nem vevő a csökkentett árra sem, vagyis nem akadt egyetlenegynek sem vevője. Ez pedig azt jelenti-jelentheti, hogy az apartmanok még ennél is alacsonyabb áron értékesíthetők.

Több befektetőnek tettek ajánlatot

Természetesen több kísérletet tettünk arra is, hogy az egész projektet egyben értékesítsük – számos banknak, befektetőnek tettünk ajánlatot –, de érdemben nem reagáltak. Ez is azt jelzi számunkra, hogy nem ér annyit, mint amennyiért megvásárolták.

Az apartmanházban összesen 72 lakrész található, ebből eddig tizennégyet vásároltak meg. Kilenc apartmant a Pro Kultúra kht. bérel, további négyet pedig különböző társaságok, piaci alapon.

A várost nem érheti kár

– Egyelőre itt tartunk – folytatta a vezérigazgató. – Abba azonban nem nyugodhatunk bele, hogy a várost, elhamarkodott döntésünk következményeképpen kár érje. Ezért az értékesítés vagy a bérbeadás lehetőségéről a jövőben sem mondunk le. Látszólag nem, de mégis idetartozik, hogy a már meglévő tulajdonosok és a holding sem fizetett eddig közüzemi díjakat. Most jutottunk el odáig, hogy leolvashatók az adatok, ezért a tulajdonosok a közelmúltban kapták meg számláikat, visszamenőleg. Ezek nagy összegek, de érdekes módon korábban senki sem reklamált, hogy miért nem kell fizetnie. Egy másik hibát is sikerült korrigálnunk, ugyanis a mérőket a még nem létező épületekre is méretezték, ezért a lakóközösségnek az alapdíjak háromszorosát számlázták a szolgáltatók.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven év alatt ezer kuvasz

Hangos kutyaugatás fogadott bennünket Szedenik Sándor nemeskéri tanyáján. Messziről üdvözlik a gazdát, néhányuk elénk is szalad.
– Nem kell tőlük félni, nagy testű, csupa szív, okos kutyák ezek – nyugtatott meg bennünket a gazda. – Gyermekkorom óta ismerem ezeket a munkakutyákat, immáron negyven éve foglalkozom a tenyésztésükkel. Nehéz lenne összeszámolni, mennyi ebet neveltem fel. Tovább olvasom