Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Aktívak a fertőrákosi vendégvárók

Fertőrákos - A Fertőrákos Vendégvárók Egyesülete idén ünnepli tízéves fennállását. Céljuk, hogy a település idegenforgalmi vonzereje növekedjék.
– Nemcsak szállásadók, hanem szolgáltatók, kereskedők, vendéglátók is tagjai az egyesületnek – tájékoztatott Schlosser Tamásné elnökségi tag. – Célunk, hogy a betérő vendégek figyelmét jó szóval – és színvonalas prospektusokkal – hívjuk fel Fertőrákos és környéke látnivalóira.

Fertőrákos a Fertő-táj világörökség része, mégis azt tapasztaljuk, hogy a korábbi évekhez képest némileg visszaesett községünk látogatottsága. Hiányzik a falun átvezető, biztonságos kerékpárút, s úgy látjuk, a Fertő tó hazai oldalának kotrásáról is többször kellene gondoskodni, mert sokan nem szeretik az iszapos vizet.

Schlosser Tamásné: „A település és a környék látnivalóira prospektusokkal, továbbá jó szóval hívjuk fel a figyelmet.
Schlosser Tamásné: „A település és a környék látnivalóira prospektusokkal, továbbá jó szóval hívjuk fel a figyelmet."


A vendégkör összetétele is teljesen megváltozott. Míg egy évtizede zömében külföldiek jöttek, napjainkban a magyarok vannak túlsúlyban, s csak kisebb hányad érkezik határainkon túlról. Egyesületünk – amely szoros együttműködést alakított ki többek között az önkormányzattal, a fertői világörökség magyar tanácsával és a Fertő Tájért Egyesülettel – kulturális programokkal is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a település még erősebb turisztikai célponttá váljék. Számítunk az új Kőfejtő-program marketingmunkája eredményére, s bízunk abban, hogy a barlangszínházi előadásokat már az előszezonban is kiajánlhatják a szállásadók, mint azt teszik Szentmargitbányán (St. Margarethen) és Fertőmeggyesen (Mörbisch).

Olvasóink írták

  • 1. minitaxi 2008. augusztus 22. 13:41
    „Vegyen részt egy felejthetetlen kiránduláson a Mini-Taxi -val Fertőrákos, és környékén !
    További információk: www.fertorakositurista.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a külföldi vendég az első Tűztoronymozin

Sopron - Ausztriából is érkeznek látogatók az első soproni Tűztoronymozira. Az eddigi legnagyobb… Tovább olvasom