Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Aktív kulturális élet az idősek otthonában

A megyei fenntartású szociális intézményben, a nagylózsi Idősek Otthonában – a csáfordjánosfai részleggel együtt – 250 idős ember él.

A mindennapi ápolás, gondozás mellett rendszeresen tartalmas programokat is szerveznek az otthonban élők számára. A közelmúlt eseményeiről Szabóné Németh Mária igazgatónő számolt be:

˝Van aktív kulturális élet az idősek otthonában is.

A 2009-ben alakult „Perdülj-Fordulj" tánccsoport rendszeres résztvevője az intézmény rendezvényeinek. A két telephely lakóiból és kollégákból alakult csoport már másodízben vett részt az Idősek Világtalálkozóján, Sopronban. A rendezvény lehetőséget biztosított idős és nyugdíjas szervezetek, intézmények, bemutatkozására, nemzetközi találkozásra, régi hagyományőrző kézműipari termékek kiállítására. A „Perdülj-Fordulj" tánccsoport rábaközi táncokkal lépett közönség elé. Sikerüket jelzi, hogy előadásukra több felkérés is érkezett, a közeljövőben például Kisbéren szerepelnek.


A szeptember utolsó szombatján Csermajorban tartott sajtfesztiválra intézményünk benevezett a sós-sajtos sütemények versenyére, nagy örömünkre a medvehagymás pogácsa második helyezést érdemelt.


Csáfordjánosfán a napokban ünnepeltük Török Imre bácsi 90. éves születésnapját. Idős lakónk meghatódva fogadta a jókívánságokat. Emlékeit felidézve kiderült, hogy kamaszkorában juhászbojtár volt, de említést tett katonaéveiről és felnőttkori munkájáról is. Az intézmény és a helyi önkormányzat közötti jó kapcsolatot bizonyítva ezen az ünnepségen is jelen volt Csáfordjánosfa polgármestere és jegyzője. Az ünnepi alkalom - a meghatódás perceit követően – az ajándékok átadásával folytatódott és természetesen nem maradhatott el a születésnapi torta sem.A szociális intézmény csáfordjánosfai telephelyén „ Gondoskodás" a Nagylózsi Időskorúak Otthonáért, valamint az „Életminőség"Alapítványok segítségével 14 db nyílászáró cseréje valósulhatott meg. A javítási, helyreállítási munkálatokat – a racionális gazdálkodás jegyében - az intézmény szakmunkásai végezték.˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Városvédők jelöltje sikernek könyveli el az időközin elért eredményt

Óriási sikernek könyveli el Pruzsinszky Tamás, a Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület… Tovább olvasom