Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Akkor lesz fekvőrendőr a Tarló soron, ha aláírást gyűjtenek

A soproni Tarló soron élők örülnek, hogy két éve leaszfaltozták az utat. A forgalom megnőtt, ezért fekvőrendőrt szeretnének.

A soproni Tarló soron élők nevében Bősze Zsuzsanna kereste meg szerkesztőségünket. A problémájukra lenne megoldás, de az újabb feladatot ad az ott élőknek. S ennek kivitelezése már nem biztos, hogy egyszerűnek tűnik.

De ne siessünk ennyire előre, röviden az előzményekről

Simon István (Fidesz-KDNP) alpolgármesternek, a városrész önkormányzati képviselőjének még szeptemberben írtak levelet. Ebben kifejtették, örülnek annak, hogy két évvel ezelőtt a város és az unió támogatásával elkészült az aszfaltozott út.

Ez azonban kellemetlenséget is hozott magával. A forgalom jelentősen megnőtt, mivel a térség más utcáiban lakók most ezt az utat használják. Így kerülik el a rosszabb állapotban lévő, nem aszfaltozott utcákat.

 A szúrópróbaszerű ellenőrzés nem akadályozza meg a gyorshajtást.
A szúrópróbaszerű ellenőrzés nem akadályozza meg a gyorshajtást - vélik a lakók.


A levél így folytatódik: sajnos, a KRESZ ismerete sok járművezetőnél hiányos. Hiába van kint a 30 km/h zóna korlátozást jelző tábla, egy pár megállított sofőr szerint a keresztutcák feloldják ezt. Így még a lakóterületi 50 km/h is csak kívánság.

Nyitott ablaknál aludni nemigen lehet, mivel az utcát sokan versenypályaként használják, és erre a szerintük rövid szakaszra is feleslegesen gázt adnak.

Már történt itt baleset, a sebesség be nem tartása miatt. Sok gyalogos, gyermek közlekedik erre, márt csak ezért is szeretnék elkerülni a tragédiát.

Az érintettek egy közössége azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy vizsgálják meg a problémájukat. A szúrópróbaszerű ellenőrzés ezt nem oldja meg. A lakók sebességkorlátozó akadályok (fekvőrendőr) elhelyezését tartanák jó megoldásnak.

Erre az út tervezésekor nem gondoltak, pedig az utca egyik fele üdülőövezet.

A beadványra Horváthné Seregély Jolán, a városgazdálkodási osztály vezetője válaszolt."Annak érdekében, hogy a környék lakóink véleményét is megismerjük, és a kért forgalmi rend módosítás a többség akaratát tükrözze, és továbbra is fenntartják az igényüket sebességcsillapító küszöb kihelyezésére, akkor kérjük, kezdeményezzenek aláírásgyűjtést a szomszédos utcákból is (névvel, lakcímmel ellátva)".

Az osztályvezető felhívta a figyelmet, a fekvőrendőr hátrányaira. Ezek az alábbiak: a lassító, majd gyorsító járművek bukkanón való áthajtásakor jelentős zaj- és károsanyag kibocsátási többlet keletkezik.

S ezt a közeli lakók kénytelenek elviselni. Továbbá, télen az útakadály miatt az utca nehezen lesz takarítható.

Itt tartunk most. Azaz, ha a lakók szeretnék elérni, hogy az autósok betartsák szabályokat, vagy azokat betartassák, akkor kénytelenek aláírásgyűjtésbe kezdeni.

Bősze Zsuzsanna kifejtette, újabb aláírások beszerzését nem tervezik, hiszen a Tarló soriak kilencven százaléka ellátta kézjegyjével a beadványt. A környező utcákban lakók pedig a dolog jó oldalát nézik, nem biztos, hogy mellénk állnának.

A környezetszennyezést sem tartják valós problémának, hiszen  30km/h sebességgel a fekvő rendőr fékezés és gázadás nélkül keresztezhető, másrészt a város több pontján éppen nem rég épültek ilyen akadályok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok ültettek emlékfát a Vas-Villa előtti téren

A Vas-Villa 14. K autószerelő osztály diákjai Borossay György osztályfőnök irányításával emlékfát… Tovább olvasom