Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Akik a legtöbbet tették

Sopron képviselő-testülete csütörtöki ülésén döntött a városi kitüntetésekről. A hűség napján idén is a városért legtöbbet tett soproniak vehetik át az elismeréseket.
Zárt ajtók mögött, titkos szavazással dőlt el, kik kapják meg idén a város legrangosabb kitüntetéseit. A képviselők szavazatai alapján dr. Domonkos Ottó nyugalmazott múzeumigazgató kapja a hűség napján a Sopron város díszpolgára címet. A „Pro Urbe Sopron" díjat Gollnhofer Sándor, a Vöröskereszt Sopron területi vezetőségének elnöke veheti majd át.
Dr. Király Jenő-díjas lesz idén dr. Tremmel Ottó, az Erzsébet-kórház Belgyógyászat–utókezelő osztályának vezető főorvosa és dr. Bodrogi Nándor, a röntgen és izotópdiagnosztikai osztály megbízott osztályvezető főorvosa. Lipták Sándorné, a jereváni Vöröskeresztes szervezet titkára „Humanitás" díjat érdemel a szociális területen végzett kiemelkedő munkájáért. „Sopron Kultúrájáért" díjjal ismeri el Sopron dr. Rácz Józsefné erdőmérnök munkáját, aki nyugdíjasként vezeti az Erdészeti Múzeumot, s számos szakmai és társadalmi feladata mellett a Soproni Városszépítő Egyesületnek is alelnöke. Ugyancsak „Sopron Kultúrájáért" díjas lesz Kutas László szobrászművész, aki az elmúlt években jelentős mértékben járult hozzá a város művészeti értékeinek gyarapításához.
Csikós Jenőné, a jereváni kék óvoda vezetője és Székely Csabáné nyugdíjas pedagógus válnak idén a „Sopron Kiváló Pedagógusa" díj tulajdonosaivá. A „Sopron Sportjáért" díjat Pete Mihály, a férfi kosárlabdasport neves képviselője és Szényi Ferenc testnevelő tanár kapják. Wälder József-díjban Vajda Géza építészmérnök részesül. A hűség napján Károlyi Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület elnöke és Pölöskey Béla, a Tercia Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. tulajdonosa vehetik majd át az Ifj. Flandorffer Ignác-díjat.
„ Sopronért" díjasokról is döntött a testület. A szavazatok értelmében dr. Bencze Lajos professzor, nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanár, Rakovszky Zsuzsa költő, író, műfordító, Szakály Ernő, a Széchenyi-gimnázium nyugalmazott igazgatója, Endrédy Ferenc Csanád dr., a soproni bencés templom lelki igazgatója, valamint a Testvériség Táncegyüttes részesül ebben az elismerésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliók a kicsik karácsonyára

A fertőszéplaki gyermekek karácsonyi megajándékozásáról, autóbuszvételről, parkoló és… Tovább olvasom