Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Akár 120-szal is a síneken

Sopron–Kapuvár - Lefektették az új vágányt a Kapuvár–Sopron vasútvonalon. A felújítást követően Fertőszentmiklós és Pinnye állomások között is alkalmassá válik a vasúti pálya a 120 km/h-s közlekedésre. A munkálatokat vasárnap befejezik.
A GYSEV szeptember 6-án hajnalban kezdett bele a vasúti pálya átépítésébe. Mostanra a vágány utolsó méterei is a helyükre kerültek Pinnye és Fertőszentmiklós állomások között. A szakemberek jelenleg az 5,7 kilométer hosszú új pályán a zúzottkő-anyagolást és a vágány szabályozását végzik.

A szakemberek jelenleg az 5,7 kilométer hosszú új pályán a zúzottkő-anyagolást és a vágány szabályozását végzik.
A szakemberek jelenleg az 5,7 kilométer hosszú új pályán a zúzottkő-anyagolást és a vágány szabályozását végzik.

A szeptember 14-ig, vasárnapig tartó vágányzár alatt a pálya cseréje mellett három vasúti átjárót – a hegykőit, a fertőhomokit és a fertőszéplakit – is felújítanak. A mintegy 600 millió forintos beruházás eredményeként a vasúti pályán a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyezési eljárását követően a vonatok 120 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek, és a tengelyterhelés is 22,5 tonnára növekszik.

A GYSEV Zrt. öt esztendővel ezelőtt üzembe helyezett központi forgalom-ellenőrző és központi forgalomirányító rendszere már ma lehetővé teszi ezt a sebességet, ám ahhoz, hogy a vonatok ilyen gyorsan közlekedhessenek, a pályát is ehhez igazítva kellett átépíteni.

Vasárnapig vonatpótló buszok

A vasúti pályaépítési munkálatok miatt vasárnap estig a vonatok helyett pótló buszok szállítják az utasokat Sopron és Kapuvár között. Az útnak indulók a részletekről többek között a 99/517-212-es telefonszámon és az állomási pénztárakban érdeklődhetnek.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják el a bezárt iskolaépületeket

Und–Csapod–Újkér - Undon, Csapodon és Újkéren is megszűnt az általános iskolai oktatás.… Tovább olvasom