Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Akadoznak a buszjegy-automaták Sopronban

A javítás miatt naponta érdeklődnek a budapesti szerviznél, de nincs megfelelő alkatrész.

Aki az elővételi pénztáraknál kialakult hosszú sorokat látva inkább az automatákból szeretné megváltani bérletét, erős idegzettel kell hogy útnak induljon.

„A szanatóriumnál kezdtem a bérletvásárlási akciómat este hat órakor. Nem tűzött a nap, nem fagyott. Ám az érintőképernyő csak a térképre reagált. A GYIK-nál most is üzemen kívül volt a gép, az autóbusz-pályaudvarnál a PIN kódot már nem lehetett a fizetésnél megadni.

A Lackner utcai buszállomáson is fennakadást okozott az automata használata: az ezer, majd az ötszáz forintot is csak nehezen fogadta el a gép. Fotó: Gosztonyi
A Lackner utcai buszállomáson is fennakadást okozott az automata használata: az ezer, majd az ötszáz forintot is csak nehezen fogadta el a gép. Fotó: Gosztonyi


A Puskás söröző előtti berendezés szokás szerint üzemen kívül volt, mint ahogy a vasútállomás melletti is. Az Erzsébet utcai megállóban lévő automatára azonban ismét lehetett számítani: ott sikerült bankkártyás fizetéssel havi bérletet vásárolnom.

Ezt követően megnéztem a VOLT kávézó előtti gépet is, amelyik szintén végigvitte volna a folyamatot" – osztotta meg lapunkkal buszjegy-automatákkal kapcsolatos tapasztalatait Németh Ede soproni olvasónk. Azt is hozzátette, Sopronban EU-s pályázat eredményeképpen tíz spanyol buszjegy/bérlet kiadó automata üzemel, ami lehetővé tenné a nonstop szolgáltatást.

Elfogadhatatlannak tartja, hogy a felkeresett hét automatából mindössze kettő működjön.

– Túl nagy elvárás az, hogy a közösségi közlekedésre költött komoly pénz nyomán tartósan működőképes legyen a technika? – tette fel a kérdést Németh Ede.

Elvileg ezeknek a berendezéseknek a nagy hőséget éppúgy el kell viselniük üzemzavar nélkül, mint a súlyos mínuszokat – tudtuk meg. Jelenleg a tíz automatából három – a Puskás sörözőnél, a GYIK-kal szemközti buszállomáson és a szanatóriumnál lévő – alkatrészhiány miatt nem üzemel. A javítás ügyében napi szinten érdeklődnek a budapesti szerviznél, de nincs megfelelő alkatrész. A vasútállomáson lévő automatát időközben sikerült megjavíttatni, ez is enyhíthet a kedvezőtlen helyzeten.

Információnk szerint az üzemszüneteket főként az idegen tárgyak nyílásokba helyezése okozza, ilyenkor az automata azonnal lekapcsol. 
   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a Munkácsy, Paál, Szinyei és tájképfestő kortársaik kiállítás Sopronban

A tárlat lebontása előtt egy rendhagyó programmal várták azokat, akik még nem látták, vagy újra meg… Tovább olvasom