Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Ájurvéda Sopronban

Sopron–India - Egy India által kezdeményezett program keretében ájurvédikus masszázst oktatnak magyar egyetemeken. Soproni szakembereket is beavattak az ősi gyógymód titkaiba.
Befejeződött az a soproni tanfolyam, melynek keretében masszőröket ismertettek meg az indiai eredetű Ájurvéda titkaival. A szakemberek ezután kamatoztathatják ismereteiket a 2500 éves gyógymód alkalmazásával. A tanfolyam zárásaként indiai delegáció – köztük Manoj Kumar Mohapatra, az indiai nagykövetség első titkára – érkezett a soproni Wabi Szépségcentrumba. A küldöttség több hétig tartózkodott Magyarországon, hogy bemutassák az Ájurvédát a különböző egészségmegőrzéssel foglalkozó intézményekben. – Két magyar egyetemen, a miskolcin és a debrecenin már van Ájurvéda-oktatás. Debrecenben eddig hatvan hallgató ismerkedhetett meg az ősi gyógymóddal, a miskolci intézmény pedig együttműködési megállapodást írt alá Indiával arról, hogy a Gujarati egészségügyi központ oktatókat delegál.

Az Ájurvéda a betegségek megelőzésében is hatásos. Fotó: M.D.
Az Ájurvéda a betegségek megelőzésében is hatásos. Fotó: M.D.


– A soproni képzést eredetileg hat hétre terveztük, ám a nagy érdeklődés miatt meghosszabbítottuk, így összességében három hónaposra nyúlt. Várhatóan a jövőben érkeznek még oktatók Indiából – tette hozzá Manoj Kumar Mohapatra. – Eddig 30–40 masszőr tanulhatta ki az Ájurvéda fortélyait több egészségügyi központban szerte Magyarországon.
Mi is az Ájurvéda?

Az Ájurvéda a világ legrégebbi holisztikus, a WHO által is elismert gyógyászati tana, amely gyógyító, egészségmegőrző rendszerként máig megőrizte alapjait. A betegségmegelőzésben, a krónikus betegségek gyógyításában, utókezelésben tölt be szerepet. Követői szerint erősíti az ellenálló képességet, lassítja az öregedést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fémtolvajokat fogtak el

Sopron - Bejelentés érkezett a Soproni Rendőrkapitányságra, hogy az Ágfalvi úti egykori vasöntöde… Tovább olvasom