Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ajándék a Dübörgő Vándoroktól

Tizenkét zsák ruhaneműt gyűjtöttek és "szállítottak házhoz" a baráti kör tagjai.

A soproni Dübörgő Vándorok Motoros Baráti Kör tagjai nadrágokkal, szoknyákkal, cipőkkel, dzsekikkel, táskákkal lepték meg az ágfalvi Napszak Integrált Intézmény lakóit, akik számára a húsvéti ajándék átadásakor motorbemutatót is rendeztek.

Nagy-nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták az ágfalvi Napszak Integrált Intézmény lakói a szebbnél szebb kétkerekűekkel udvarukra begördült soproni szelíd motorosokat. A baráti kör tagjai nem érkeztek üres kézzel, ajándékot is hoztak. Egyikük, Kuti László ezúttal nem Yamahájával, hanem tizenkét zsáknyi ruhaneművel megpakolt kisteherautójával kísérte a csoportot.

– Két éve alakítottuk meg a Dübörgő Vándorok Motoros Baráti Kör egyesületet, s már a kezdetekkor felvetődött a gondolat, tegyünk valami hasznosat környezetünkért – mondta Szaksz Tamás, a társaság alapítója, csillogó Honda 750-ese mellett. – Korábban édességekkel leptük meg a Virágfüzér napköziotthonosokat, Zsirán is megmotoroztattuk a szociális otthon lakóit.

„A határőrség jóvoltából időközben kétszázötven diáknak oktattunk motoros KRESZ-t. Ennek során felhívtuk a gyerkőcök figyelmét a motorozás fortélyaira és veszélyeire."

– Most húsvét idején az ágfalvi otthon lakóira gondoltunk, akiknek a Dübörgő Vándorok ruhaneműt, nadrágot, cipőt, táskát, dzsekit, kabátot gyűjtöttek rokonaik, ismerőseik körében. Amikor ilyen és hasonló akciókat kezdeményezünk, a karitatív szellem mellett az is vezérel bennünket, hogy tovább erősítsük a motoros társadalom pozitív megítélését. Várunk is körünkbe minden motorost a soproni Ibolya út 9-es szám alatt.

– Száznegyven bentlakója van az intézménynek, s minden felajánlást, ajándékot köszönettel fogadunk – vette át a szót Belényessy Albert, az ágfalvi intézmény igazgatója. – Szép gesztusnak tartjuk a Dübörgő Vándorok akcióját, az intézmény napi működésének biztosítása mellett ugyanis igen korlátozottak az eszközeink a bentlakók ruházatának bővítésére. A húsvéti ajándék nagy segítséget jelent a számunkra, nem beszélve arról az örömteli élményről, amelyet a motorok szép látványa szerzett gondozottjainknak.

G. M.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hónap végétől épül a golfpálya

Utolsó fázisába érkezett Zsirán a 18 lyukú golfpálya építésének előkészítése. A Kisalföldben erről már beszámoltunk, akkor a kivitelező, valamint a beruházó óvatosan nyilatkozott. Információnk szerint a beruházás a napokban kapja meg az építési engedélyt. Első ütemben 2008-ra a 18-ból 9 lyuk készül el. Emellett még idén elkezdődik a kiszolgálóegységek megépítése is. Tovább olvasom