Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Agyműtét miatt ment tönkre az élete

Fertőszentmiklós–Bécs - Agyműtétje után napokig élet-halál között lebegett Kittelmann Tünde Veronika. Veséje leállt, keze elégett, az eset óta pszichológiai problémákkal küzd. Az osztrák kórház elismeri a felelősséget, de a kártérítés töredékét hajlandó csak kifizetni.
– Még ha látszólag gyógyultnak tűnök is, nekem az egész életem ráment arra a műtétre – emlékezik vissza hét évvel ezelőtti agydaganat-operációjának utóéletére Kittelman Tünde (44). A fertőszentmiklósi asszonynál 2001- ben diagnosztizálták a daganatot és egy ausztriai kórházban meg is műtötték.

A műtét sikeres volt, de valamilyen komplikáció miatt hatórásról tizenhárom órásra nyúlt, és az asszony napokra kómába esett.

– Fekvő betegként valamilyen fertőzést kaptam, leállt a vesém és vérmérgezés is fellépett nálam. A legrosszabb azonban, hogy a rajta keresztül befecskendezett gyógyszerek miatt bal kézfejem erei elégtek, és a szöveteket az alkaromból kellett pótolni. Azóta rendszeresen megkérdezi valaki, mitől torzult el a karom. Örökké emlékeztetni fog a szörnyű múltra...

A kezén lévő műtéti hegek örökké emlékeztetik Kittelmann Tündét arra, hogy mi történt a kórházban. Fotó: Magasi
A kezén lévő műtéti hegek örökké emlékeztetik Kittelmann Tündét arra, hogy mi történt a kórházban. Fotó: Magasi

– Úgy éreztem, nem láttak el megfelelően, ezért ügyvédhez fordultam – folytatta a hétéves kálváriát Kittelmann Tünde. Nemcsak lelkileg viselte meg a trauma, az egész élete ráment a történtekre. Férje 2004-ben elhagyta, a per pedig egyre nagyobb adósságokba kényszerítette. – A kórház elismerte a felelősségét, néhány hónappal később felhívtak telefonon és tizenkétezer eurós fájdalomdíjat ígértek. Beleegyeztem volna, ám ennek kevéssel több mint a felét utalták csak. A pert ezért tovább folytattam, most már a Legfelsőbb Bíróságon tart az ügy. A perköltség több tízezer euró, a kezemet tizenötezerből lehetne plasztikázni. El vagyok adósodva, már nem is számolom, mennyit költöttem ügyvédre, szakértőkre, utazásra, kezelésekre. Tönkretették az életemet, a házasságomat és megalázó helyzetbe kényszerítettek, de én harcolok az igazamért.

A Kisalföld szerette volna megszólaltatni a kórházat is, azonban a sajtószóvivőn keresztül rövid válasszal hárították el megkeresésünket. Folyamatban lévő ügyről a per lezárultáig nem nyilatkoznak.

Olvasóink írták

 • 8. odon 2008. szeptember 12. 13:19
  „Lehelke agyan is dolgozhatna mar egy jo magyr agysebesz.
  Tele van mereggel,butan komunikal,sajnalatra melto.”
 • 7. csabazs 2008. szeptember 10. 21:09
  „Mind a két fél állásfoglalása nélkül nehéz a helyzetet megítélni!

  Ha kint volt biztosítva, érthető, hogy miért Bécsben műtötték, de ha nem akkor miért kint műtette meg magát!

  Magyarországon vannak nagyon jó agysebészek...!
  A férj hozzáállásáról: no comment...”
 • 6. Lucifer 2008. szeptember 10. 21:02
  „Lehelke!
  Én pedig azt mondom ( :) ) immáron sokadszor,hogy legyen oly kedves kikapcsolni a klaviatúrán a Caps Lock-ot,ha tudja hol található ,s fejezze be ezt a virtuális ordibálást! :P
  Köszike!”
 • 5. andy 2008. szeptember 10. 20:19
  „Mi lenne ha nem bosszúállással gondolna hölgy a gyógyulására?Értékelni azt a lehetőséget,hogy itt maradhatott...Nem lehet az élete összes problémáját a betegségére fogni!Hányan de hányan mindenüket odaadnák,ha agydaganat műtét után 7 évvel szerettük mellettük élhet!?Nem büntinek kellene éreznie az életre kapott esélyét!”
 • 4. LEHELKE 2008. szeptember 10. 18:20
  „EN PEDIG AZT MONDOM HOGY HARCOLJON A HOLGY AZ IGAZAERT A KORHAZZAL SZEMBEN ! ES KARTERITEST KOVETELJEN VIISSZAMENOLEG IS KAMATOS KAMATTAL EGYUTT ! ENNYIT SZENVEDNI !! RAADASULA RERJE IS OTT HAGYTA A NEHEZ IDOKBEN , AMIKOR BETEG VALAKI !! SZEGENY HOLGYEL MELYEN EGYUTT ERZEK !! KITARTAS ! AZ UGYVEDI KOLTSEGEKET IS FIZETESS KI A KORHAZZAL ES AZ OSSZES KOLTSEGET !!SOK EROT ES KITARTAST KIVANOK !”
 • 3. Lucifer 2008. szeptember 10. 17:20
  „Azért ez a cím...
  Az agyműtét miatt ment tönkre az élete...
  A műtét nélkül gondolom semmilyen élete sem lenne.
  Minden műtét kockázattal és szövődményekkel járhat.Egy agyműtét során nem ritka,hogy napokig kómában felszik valaki.
  Sajnos a nozokomiális fertőzések száma világszerte magas.A vérmérgezés a szervezet összeomlásával jár,a szöveti oxigén-ellátás romlik,nem ritka,hogy az akrák olyan szintű oxigénhiányt szenvednek,hogy elhalnak a szövetek.Sajnos az ilyen állapotú betegek életének fenntartásához adandó gyógyszerek többsége sem túl kíméletes a szövetekhez...
  Természetesen,ha a kórház elismerte a felelősségét,gondolom történt valamely műhiba vagy mulasztás is.
  Hiányos és pongyola a cikk...”
 • 2. talán? 2008. szeptember 10. 15:04
  „Mondjuk azért, mert hivatalosan ausztriában dolgozott, és ott volt betegbiztosítása. de ez csak egy ötlet.”
 • 1. Chrome 2008. szeptember 10. 14:59
  „A hölgyet sajnálom, a volt férjnek pedig gratulálok. *** moderálva *** gyerek, az biztos. Büszke lehet magára. Viszont azt nem értem, miért kellett osztrák kórházba menni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rongyos Gárda hőseire emlékeznek

Sopron - Rongyos Gárdának hívták a maroknyi fegyverest, akiknek múlhatatlan érdeme, hogy 1921-ben… Tovább olvasom