Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Agyagosszergény teljes jogú tag lehet

Kistérség - Agyagosszergény teljes jogú tagja lehet a Sopron–Fertőd kistérségnek, valamint a szavazati arányokról is döntenek majd a szerdai társulati tanácsülésen.
A soproni Innovációs Központban tartja a Sopron–Fertőd kistérség társulati tanácsa a soron következő ülését, szerdán 10 órai kezdettel. A napirenden szerepel a társulás múlt évi költségvetés-zárszámadásának elfogadása, valamint az idei módosítása. Sopron rendőrkapitánya pedig beszámolót tart a térfigyelő kamerák működtetésének lehetőségéről, emellett szól lesz a megyei pedagógiai intézet által készített kompetenciamérés eredményéről is.

A megjelent polgármesterek szavaznak majd arról, hogy Agyagosszergény legyen teljes jogú tagja a társulásnak, minként a szavazati arányokról is döntés születik.

– A tanácsban jelenleg Sopronnak ötvenszázalékos szavazati joga van, a fennmaradó részen osztozkodik a többi társtelepülés. Ez az előterjesztés értelmében úgy változik, hogy mindenkinek egy szavazata lesz – mondta el érdeklődésünkre Fodor Tamás, Sopron polgármestere, aki a társulás elnöke is egyben. – Arra is van lehetőség, hogy aki nem ért egyet a döntéssel, a következő társulati ülésen ismét napirendre vetetheti a témát. Azaz lesz elég idő a konszenzus kialakításához. Azon álláspontunk továbbra sem változott, hogy Sopron nem szeretné magukra hagyni a településeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasotthon lesz a gyerekszanatórium

Sopron - Állványerdőben áll a volt gyermekszanatórium, amelyet az egyetemtől vásárolt meg egy… Tovább olvasom