Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Agyagosszergény: századik születésnap és öt aranylakodalom - fotók

Jó hangulatú falunapot szervezett Agyagosszergény vezetése a hétvégén.

A nevezetes napon köszöntötte a száz éves Horváth Imrénét otthonában Szabó Alfonz polgármester, Németh Rozália alpolgármester és Barbély Kálmán képviselő. A szép kort megélt Ágota néni hat gyermeke, kilenc unokája és kilenc dédunokája társaságában fogadta a jókívánságokat. Érdekességként megemlítették, hogy a kert körtefája is száz éves. Horváth Imrénét a süttöri Szent András-templom kamara kórusa is meglátogatta, énekszóval köszöntötte.

A falunapon adták át Agyagosszergény Díszpolgára címet, amely megtiszteltetésben idén Kelemen Jánosné óvónő, az Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub vezetője részesült. Több évtizedes önzetlen, áldozatos közösségi munkáját és az oktatásban-nevelésben végzett kiemelkedő tevékenységét hosszan méltatták.

Falunap Agyagosszergényben - 2014


A községvezetés olyan öt jubiláns párt - Szabó Pált és Ivancsics Gizellát, Riba Jánost és Kovács Máriát, Stárics Istvánt és Bella Juliannát, Prainer Istvánt és Márk Irént, Katona Istvánt és Nyikos Jankát - is köszöntött, akik ötven évvel ezelőtt házasodtak össze. Az ünnepelteket az Ezüstfenyő nyugdíjas Klub énekkara műsorral örvendeztette meg.

Átadták a "Jó tanuló, jó sportoló" címeket is: Szommer Dániel, Galavics Virág, Horváth Jázmin, Németh Bence, Németh Dóra, Barbély Benedek, Katona Joachim, Kuslits Dániel, Németh Dávid, Pete Vanessza Rebeka, Sajtos József, Szalai Dániel és Varga Gergő aSzabó Alfonz polgármestertől vehették át az oklevelet. Jutalmuk egy ausztriai kirándulás lesz, az önkormányzat finanszírozásában.

A falunapon az óvodában Hadarics Ildikó képviselő szolgált Szita Kristóf agyagosszergényi születésű, a bencés gimnáziumban végzett, s most a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán tanuló fiatalember festményeiből rendezett tárlaton.

A falunapon sokszínű kultúrműsor szórakoztatta a helybélieket és a vendégeket, valamint a vadpörkölt és hasonló finomságok sem maradhattak ki a programból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázvezetéket szakított át egy munkagép Pinnyén

A soproni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral védték a helyszínt. A szivárgást megszüntették. Tovább olvasom