Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Aggódnak a lakók a vasúti átjáró miatt

Aggódnak a Faludi utca lakói, mivel már nyolc méter hosszan hiányzik a kerítés a vasúti sínek mellett.
A soproni Faludi Ferenc utca végén a gyalogosok csak életveszélyes mutatvánnyal haladnak át a vasúti síneken. Évekkel ezelőtt egy betonfal megépítése javított ugyan a helyzeten, de a legelszántabbak azóta is találtak maguknak rést a kerítésen. – A félméteres rés a nyár végére azonban mintegy nyolcméteresre növekedett, láthatóan gépi beavatkozás által – mondta el Tóth Tiborné, a Faludi Ferenc utca egyik panaszos lakója.

– Itt korábban nem beton, hanem drótkerítés volt, mely elé növényeket telepített az egyik lakó. Ha azért bontották le, hogy egységes, erős betonkerítéssel óvják az emberi életet, akkor megnyugodhatunk, ha nem, akkor az aggodalmunk egyre nő – mondta el Tóth Tiborné.
Mint megtudtuk a Sotáv távhővezetéket fektetett a nyár közepén a Faludi utca adott szakaszán, ez indokolta a kerítés egy részének lebontását.

Preiner József a GySEV műszaki osztályának vezetője megkeresésünkkor mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy a területen hivatalosan nincsen gyalogos átjáró, tilos és életveszélyes a gyalogosok közlekedése. – Korábban is kerítés állt a sínek mentén, ennek hiányzó részét legkésőbb október végéig újból felépítjük. Félő azonban, hogy a helyiek újból megbontják azt, a garázsaikhoz jutás érdekében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre keresettek a magyarkurzusok

Burgenlandban a nemzetiségi nyelvek közül a magyarnyelv- tanulás utáni kereslet a legerősebb. Tovább olvasom