Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Ágfalván megállnak ismét a vonatok?

Ágfalván előkészületek zajlanak arra, hogy megálljanak a falun eddig átrobogó, Bécsújhelyre vagy Sopronon át Sopronkeresztúrba tartó vonatok.
– A lakosság részéről pár éve fogalmazódott meg az igény, hogy Ágfalván megint legyen vasúti megálló – mondta Gaál István, a falu polgármestere. – Osztrák vonatokról van szó, s az uniós csatlakozásunk után érthető, hogy nagy reményekkel fogtunk a megvalósítás előkészületeihez. Jelentkezésünket befogadta a GYSEV az úgynevezett „Parkolj és utazz!" programba, mi pedig elkészíttettük a gépkocsi- és bicikliparkoló, valamint a megálló peronjának terveit. Reméljük, a kivitelezés a jövő évben elkezdődhet.

– A Phare-pályázaton húsz önkormányzattal fogtunk össze, hogy megvalósítsuk a „Parkolj és utazz!" programot – mondta el Weinberger Károly, a GYSEV Zrt. főmunkatársa. Hozzátette: ennek keretében Csornától Sopronig, illetve a szombathelyi vonalon Lövőtől Ágfalváig minden egyes vasúti megállót kerékpártárolókkal és autóparkolókkal látnak el. A kivitelezés végösszege a húsz pályaudvar esetében megközelíti a 900 millió forintot. Régiós pályázatok forrásaira támaszkodnak, hogy előteremtsék a szükséges összeget. Ezzel párhuzamosan, még e hónapban előkészületi megbeszélést tartanak a megvalósításról. Ágfalva esetében különösen fontos a vasúti megálló léte, hiszen így az ágfalviak – pár évtizedes kihagyás után – újból bekapcsolódhatnak a vasúti forgalomba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patrícia: ''Volt tartás a csapatban''

Címvédőként érkezett Ausztráliába a magyar női vízilabda-válogatott. Az elvárás nem volt kisebb, mint megőrizni az aranyérmet. Vagy legalábbis bejutni a legjobb négy közé. Ez utóbbi sikerült is. A válogatott a hét elején érkezett haza, a tizenhárom fős keret tagja volt a soproni Horváth Patrícia. A kapus húsvétra hazalátogat. Tovább olvasom