Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Ágfalván gyászolják a polgármestert

Életének 59. évében szerdán elhunyt Wágner Géza, Ágfalva polgármestere, aki 1992 óta töltötte be ezt a tisztséget. A község időközi választás előtt áll, melyet a polgármesteri poszt megüresedése napjától számított egy hónapon belül kell kiírni.
Fekete zászló leng az ágfalvi polgármesteri hivatal homlokzatán, gyászol az egész falu: elhunyt a nagy népszerűségnek örvendett Wágner Géza polgármester, aki tizenkét éve állt a község élén. Dr. Németh János ágfalvi háziorvos tájékoztatása szerint a tragikus nap reggelén még jókedvűen ébredt a polgármester, aki néhány hete műtéten esett át.
Wágner Géza szinte emberfeletti munkabírással rendelkezett.

Hiányozni fog a falu éléről, az biztos."
Korán reggel a polgármesteri hivatalban kezdte a napot, hamarosan azonban rosszul lett, ezért inkább hazament. Otthon súlyosbodott az állapota. Családtagjai hívták a mentőket, ám a segítség már későn érkezett. Wágner Géza életének 59. évében elhunyt. (Halálának pontos okát csak a boncolás után állapítják meg.)
A megkérdezett falubeliek szerették a polgármestert.

– Mindenkihez volt egy jó szava, s akin csak tudott, segített – bólogat Huszár Imréné gyesen lévő kismama. – A május elsejei ünnepség ügyében kedden még Győrben járt – mondja Porga Viktória pénzügyi előadó.

– Nem gondoltuk volna, hogy másnap már nem lesz polgármesterünk...
Wágner Géza szinte emberfeletti munkabírással rendelkezett. Hiányozni fog a falu éléről, az biztos – veszi át a szót Márkus István alpolgármester. – Sajnáljuk, hogy a polgármester nem érhette meg az EU-csatlakozást. Wágner Géza ebből az alkalomból olyan emlékoszlopot tervezett, amelyet Ágfalva, illetve a két szomszédos osztrák falu, Somfalva és Lépesfalva közigazgatási határának találkozási pontján állítunk fel. Az avatást a három falu népünnepélye közepette, május elsején tartjuk. Sajnos, már nélküle...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örök szerelem a poklokon át

A soproni Latzer Éva és az egykori munkaszolgálatos, Kiss László a soproni zsinagógában hatvan évvel… Tovább olvasom