Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Ágfalva polgármestert választott

Gaál István egyedüli jelöltként lett befutó tegnap az Ágfalván tartott időközi polgármester-választáson.
Ágfalván a falu korábbi első embere, Wágner Géza elhunyta miatt kiírt időközi választás alkalmával tegnap két szavazókörzetben adhatták le voksaikat Gaál István polgármesterjelöltre a helybéliek. A községben megfogalmazódott: a voksolás tét nélküli, hiszen egyedüli indulóként akár egyetlen szavazattal is polgármester lehet a jelölt.

Töreki István ágfalvi nyugdíjas reggel 7-kor az elsők között adta le szavazatát. – Úgy látom, jó kezekbe kerül a falu, Gaál István méltó utódja lesz Wágner Gézának. Ha többen indulnának a polgármesteri posztért, akkor is őrá szavaztam volna.

Csetkovics Jenőék 13 éve élnek Ágfalván: – Szerencsésebb lenne, ha több jelölt közül választhatnánk, akkor még inkább lenne tétje minden egyes voksnak. Viszont úgy látjuk, Gaál programja reális, támogatható.

Kiss Józsefné és férje kerékpárral keresték fel a szavazókörzetet:
– Kötelességünknek éreztük a szavazáson való részvételt, szeretnénk így is kifejezésre juttatni elismerésünket Gaál Istvánnak, aki mint képviselő, eddig is sokat tett a faluért.
Arthofer Károly rokkantnyugdíjas is délelőtt szavazott:
– Tisztelem, becsülöm a jelöltet, sokat foglalkozik a faluval, érdemes lesz megválasztani.

Németek egyetértése

Ágfalva lakosságának mintegy egyharmada tartozik a német kisebbséghez. Böhm András, a helyi német nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese: „Ciklus közepén vagyunk, ezért sem foglalkoztunk esetleges német nemzetiségű polgármesterjelölt indításával.Tudjuk, az önkormányzaton belül keményen dolgozik Gaál István, emiatt nem is akartunk ellene jelöltet állítani. De hogy mi lesz két év múlva, az a jövő titka."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes nagycenki csomópont

Új, veszélyt jelző táblákkal, útburkolati felfestésekkel szeretnék csökkenteni a szakemberek a 84-es… Tovább olvasom