Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

˝Adósságcsapdában az önkormányzatok˝

Rádonyi László, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatón reagált a csütörtöki közgyűlés döntésére.
 
˝A soproniak az előző önkormányzati választásokon elutasították azt az MSZP–SZDSZ-es politikát, amely 12 milliárd forintos adósságot hozott, és jó erkölcsbe ütköző Walter-szerződést, négymilliárdos mélygarázstörténetet, 800 millió forintos Lövér körúti apartmanvásárlást és célszerűen használhatatlan, 270 millióért megvásárolt Győri úti tűzoltólaktanya-ingatlant hagyott hátra.˝

A frakcióvezető elmondta, az önkormányzatoktól elvett támogatások adósságcsapdába sodorták az önkormányzatok többségét. Az európai uniós pályázatokhoz szükséges önrész biztosításához hitelfelvételre, kötvénykibocsátásra kényszerítették többek között Sopront is.

˝Ebben a válságot előidéző folyamatban a soproni MSZP-sek és SZDSZ-esek párttársaikkal együtt részesek. Ezek után szerencsésebb lenne lelkiismeret-vizsgálatba merülniük˝ – tette hozzá Rádonyi.

Olvasóink írták

  • 1. Eüdolgozó 2010. május 30. 16:39
    „Ejj ejj, már egint visszafelé mutogatnak egyesek, mert az a csúnya MSZP mi pénzeket elvett az önkormányzatoktól. Ugyanakkor az önkormányzat csökkentette az intézményeinek a támogatását (óvodák, iskolák, kórház, stb...) Kevesebb a támogatás mindenhol, elvette az étkezési utalványokat is, stb... Kevesebbet kap a rendőrség, 1 milliárd Ftal magasabb helyi adóbevétel is keletkezett...
    Számszerűsítve ugyan írja már le valaki nekem, hogy mennyit vettek el az önkormányzattól és ezzel szemben a megszorításokkal és a milliárdos plusz adóbevétellel szemben miért kényszerül a város 1x 7 majd pedig újabb 3 milliárd Ft hitel felvételére?! Ez nagyon sok pénz. Ha számolom a 7 plusz 3 milliárdot meg az 1 milliárddal magasabb helyi adóbevételt és hozzászámítom az önkormányzat átal elvett intézményi támogatásokat akkor biza ez éves szinten több mint 10 milliárd Ft plusz... Vajon ennyit elvett e a kormány a várostól? Vajon (tudjuk) lenne e lehetőség arra, hogy kevesebbett pereskedjenek feleslegesen és vajonezzel mennyi pénzt lehetne még megspórolni. Megjegyzem, hogy pl az Istvánbíró utcai violt óvoda pert megnyerte a város, de az épület ott áll romosan, míg aki anno megvette olcsón az a cég vagy személy felujította volna mint ahogy annak neki is álltak már annkidején. Miért jó ha egy romos épület áll ott mint egy felujított? Ugyan lehet, hogy olsón vette de a felujítással egy szép épülete lenne a városnak amiből adóbevétele is származna. Miért is? Mert feltáételezem, hogy helyi kereskedőtől tüzép, stb... vásárolta volna a betont, vakolóanyagot, stb... ami után iparűzési adóbevétel keletekezett volna a mostani romhalmazzal szemben”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Nem etikus elzálogosítani a jövőt˝

Sopron - Kalmár István, az MSZP önkormányzati frakciójának vezetője sajtótájékoztatón ismertette… Tovább olvasom