Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Adósságátvállalás Sopronban: a helyi Jobbik hiányolja az elszámoltatást

A közjóra fordítható milliárdok kiesésének kárát pedig végső soron a lakosság viseli - közölte Gőbl Gábor (Jobbik).

A Jobbik soproni szervezete nem lepődik meg, hogy a Kun Béla, Rákosi Mátyás, Kádár János, Grósz Károly, Horn Gyula, Gyurcsány Ferenc szellemi örököseinek soproni képviselői "Lovas szobrot Orbán Viktornak" felkiáltással arcátlan indítványt terjesztettek a közgyűlés elé - mondta el sajtótájékoztatóján Gőbl Gábor, a párt önkormányzati képviselője.

S annak leszavazása után tematizálni akarják a közbeszédet és végig haknizzák a fél médiát. Elhallgatják azt az aprócska tényt, hogy a város adósságfelhalmozódásának okozói nagyobbrészt az ő városvezetői döntéseik nyomán keletkezett.

Gőbl Gábor így folytatta: nemzeti, radikális változás szükségét valló képviselőként lehetőségem van arra, hogy a lelkiismeretem szerint szavazzak.

A város vezetés által előterjesztett köszönő nyilatkozat napirendre tűzése, természetszerűleg engem is meglepett, de ez nem tántoríthat el attól, hogy a valóságnak megfelelően értékeljem a tényt, hogy a kormány 11,5 milliárd forintos adósságkonszolidációs intézkedéssel lényegében megmenti a tartozás tengerében úszó városunkat és a felszínen tartja. Szüleim úgy neveltek, "ha valaki jót tesz, veled fiam, azt köszönd meg!"

- A közgyűlésen első felszólalóként fogalmaztam meg az előterjesztés kritikáját, hiányosságát - tette hozzá a képviselő. - A város vezetésének először a soproni adófizető polgároknak, a vállalkozóknak kellene megköszönni azt, hogy a különböző kormányok szabályzói, az EU megfelelések bürokrácia dzsungelében a rájuk terhelt kötelezettségek mellett egyáltalán még léteznek és képesek az adók befizetésére.

A kormány nem az IMF-nek fizet vissza kevesebbet, - így felszabadítva forint százmilliárdokat - hanem a soproniak és a más településeken élő polgároktól, cégektől beszedett adókból befolyt összeggel kármentesíti a városunk és más települések költségvetését.

A közgyűlés népes hallgatósága, a kormánypárti és LPM-s képviselők felé megfogalmaztam, hogy a soproniaknak elegük van abból, hogy az elmúlt huszonkettő évben esetenként felelőtlen, nem egy esetben tisztességtelen városvezetői döntések által százmilliók folytak el Sopron vagyonából, például Globex Holding, ipari park, fészek apartman ház, mélygarázs beruházás, "tűzoltó laktanya".

A közösségnek anyagi károkat okozó döntések soha sem kerültek elszámoltatásra. A közjóra fordítható milliárdok kiesésének kárát pedig végső soron a lakosság viseli. Az elmúlt 22 év demokrácia történetéhez pedig az is hozzátartozik, hogy a tisztességes magyar embereknek elegük van az eredménytelen jogszolgáltatásból, mert az nem a felelősségre vonást és az igazságot szolgálja - zárta Gőbl Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földön vonszolta, majd megharapta áldozatát: elkapták a támadót

Szisztematikus nyomozati munkával sikerült elkapni azt a gyanúsítottat, aki táskát akart rabolni egy… Tovább olvasom