Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Adománygyűjtés – Önkéntesek is segítenek a Tómalom utcai gyerekotthonban

A szeretet szeretetet szül – vallja Gombosné Németh Adrienn, aki évek óta önkéntes segítőként foglalkozik a Tómalom utcai Fogyatékos Gyerekek Otthonának lakóival. A gyógypedagógus szerint minden befektetett munka megtérül.

„Civilben" vállalkozó, mégis marad ereje és ideje Gombosné Németh Adriennek arra, hogy heti rendszerességgel, sőt, sokszor hétvégén is, kijárjon a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonába, és fejlesztő foglalkozásokat tartson a lakóknak.

– Gyógypedagógus és pszichopedagógus vagyok. Kaposvárról költöztünk négy éve Sopronba, s a berendezkedésünk után rögtön bekopogtattam ide: segítenék. Örömmel fogadtak.

Később a máltaiakkal is felvettem a kapcsolatot és velük szövetkezve egy külön kis csapatot szerveztünk, hogy minél többen és okosabban segíthessünk – meséli Gombosné Németh Adrienn, aki szakmáját intézményi keretek között és önkéntesként is űzte már, sőt, korábban vezetőként is megtapasztalhatta, hol és hogyan tud hatékony lenni.

Gombosné Németh Adrienn a szabadidejéből áldoz a sérült fiatalokra, akik hálásak a foglalkozásokért. Fotó: Magasi Dávid
Gombosné Németh Adrienn a szabadidejéből áldoz a sérült fiatalokra, akik hálásak a foglalkozásokért. Fotó: Magasi Dávid


– Nem olyan könnyű okosan és jól segíteni. A kezdeti lelkesedés gyorsan elmúlik, ha nehézségekbe ütközik az ember. Mindenképpen kitartónak kell lenni, és az a lényeg, hogy az ember jól érezze magát abban a közösségben, ahol éppen dolgozik. Érezze, hogy fontos, amit csinál.

Itt, a Tómalom utcában ebben nincs hiány. Jó csapatban könnyebb a munka is. Hatalmas fejlődést ugyan nem várhatunk a lakóktól, de tudni kell örülni a kis lépéseknek is.

A befektetett munka többszörösen megtérül, amikor látom, hogy várnak és figyelnek rám – mosolyog a szakember, aki éppen egy felnőttcsoporttal végez fejlesztő, játékos feladatokat. Bár többségük kerekes székhez kötött és halmozottan sérült, a csillogó szemük, harsány igenlésük elárulja, mennyire fontos számukra ez a törődés.– Az is lényeges – folytatja Gombosné Németh Adrienn –, hogy az önkéntes alkalmazkodjon az intézethez. Nem boríthatja fel a rendet. Ne hozzá kelljen igazítani a napi programot, hanem neki kell beilleszkednie és okosan segítenie.

Nem elég akkor jönni, amikor kedvem van, hanem jönni kell, mert szükség van rám. Ehhez tényleg elkötelezettség kell. De a szeretet szeretetet szül. Én vállaltam, elköteleződtem, de minden percem, amit itt töltök, többszörösen térül meg az életemben. Itt megéri segíteni – zárta a szakember.

December 16-án zárul a kampány. A Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonának karácsonyát szeretné szeretetakciójával szebbé tenni a Kisalföld. Kampányunkban partnereket keresünk ehhez, adományaikat a Tómalom – Híd Alapítvány várja, amelynek számlaszáma: 17600011- 00629504-00200004.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kilencezredik bérletest köszöntötték a Soproni Petőfi Színházban

Szalay Merse 8. osztályos fertőszéplaki tanuló a Soproni Petőfi Színház kilencezredik bérletese, őt Pataki András igazgató köszöntötte. Tovább olvasom