Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Adok-kapok a testületi ülésen

A mélygarázsról, a Deák tér korszerűsítéséről és a turisztikai központról is vitáztak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.
Az esti órákban végződött a csütörtöki közgyűlés. Az első napirendi pontot, a Sopron Holdinggal kapcsolatos témát visszavonta az előterjesztő, helyette az Erzsébet-kórházzal kapcsolatos hírekről és a miniszterelnöki meghívásról számolt be Fodor Tamás polgármester. Mint fogalmazott, a találkozón érdemben nem közeledtek a kormányzati és az önkormányzati álláspontok. A hulladékgazdálkodási kft. könyvvizsgálója megbízásának meghosszabbításáról és az ügyvezető díjazásáról minden képviselő igennel voksolt, a következő napirendnél azonban probléma lépett fel a szavazásnál. A vízmű és a Nyugat-Pannon Fejlesztési Zrt. felügyelőbizottságába kellett volna tagot delegálni a képviselőknek, a határozati javaslat azonban csak kipontozott részt tartalmazott, neveket nem.

Mikor a polgármester szavazásra szólította fel a jelenlévőket, Kóczán Zoltán (SZDSZ) kért szót és kifogásának adott hangot. Kiderült, előbbibe Ágota Gábort, utóbbiba Pongrácz Attilát jelölik. A tényleges szavazáson csak Pongrácz kapott felhatalmazást. A kórház műszerbeszerzése is téma volt tegnap, ennek tárgyalásához dr. Baranyai Tibor főigazgatót is meghívták. P felhívta a figyelmet, hogy a harmincegy súlyponti kórház kiválasztásánál véleménye szerint semmilyen szakmai elv nem játszott szerepet.

A közterületek közlekedési rendjének beszámolójához a meghívott Farkas Gábor rendőrkapitány is megérkezett, aki a városi közrendről is beszámolt. Elhangzott, a megyei jogú városok között Sopronban történt az év első tíz hónapjában a legkevesebb bűncselekmény.
Ezt követően közel háromórás adok-kapok kezdődött a szeptember 30-án kivitelezés alatt álló jelentős városi beruházásokról. Szóba került az ágfalvi kerékpárút, a Flandorffer utca, a turisztikai központ, a Deák tér és a Széchenyi- gimnázium rekonstrukciója is.

De a legnagyobb, hosszas vitába torkolló téma a Petőfi téri mélygarázs ügye volt, ez önmagában csaknem másfél órát jelentett. A nézeteltéréseket az csak tetézte, hogy a kivitelező STP Mélygarázs Kft. semmilyen adatot nem szolgáltatott, üzleti és banktitokra hivatkozva. Így a képviselők kérdéseinek többsége „költői" maradt. Boros László (MSZP) ügyrendi javaslattal élt, kérte képviselőtársait, hogy zárják le a meddő vitát, de javaslatát elutasították. Dr. ifj. Arszin Miklós (Fidesz) arra tett javaslatot, hogy zárt ülésen folytassák a téma tárgyalását. Erre a városvezető többség igennel voksolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz súlyponti kórház a soproni

Hiába fogtak össze a soproni kötődésű országgyűlési képviselők – Firtl Mátyás, Molnár Ágnes, Ivanics Ferenc, Kránitz László, Csapody Miklós és Simon Gábor –, az Országgyűlés szerdán ülésező egészségügyi bizottsága nem támogatta javaslatukat, hogy az Erzsébet-kórház kerüljön fel a súlyponti kórházak listájára. Tovább olvasom