Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Add elő magad! - Mehetnek a VOLT-ra fotók

Sikeres volt a 2. Add elő magad! Tehetségek Fesztiválja. Több mint 50 színpadi produkciót és több tucatnyi képet nézhetett végig a közönség a hétvégén a Soproni Petőfi Színházban.


Voltak rutinos zenekarok, először színpadra lépő fiatalok és kifejezetten erre a hétvégére összeállt együttesek is a 2. Add elő magad! fellépői között. Professzionális körülmények között, ismert zsűri és lelkes közönség előtt mutatkoztak be a csapatok. Idén több zenekar állt színpadra: szám szerint 28, de láthatott néptáncosokat, modern és hastáncot is a közönség, valamint énekes-gitáros előadókat is.

Előadták magukat! Fotó: Nyikos Péter


A legjobbakat idén is díjakat kaptak: a szervező Pro Kultúra kiemelt rendezvényein hét előadó, illetve csapat is felléphet, a VOLT Fesztiválon három zenekar mutatkozhat be, a fotósok közül pedig ketten önálló kiállítást rendezhetnek a Liszt-központban.

„Az a célunk, hogy a fiataloknak bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk professzionális körülmények között. Az Add elő magad! különlegessége, hogy korlátozás és mindenféle előválogatás nélkül bárki felléphet" – mondta a fesztiválról Horváth Zoltánné, a szervező Pro Kultúra igazgatója. A fiatal tehetségek támogatását nemcsak a kulturális intézmény tartja fontosnak, a Nautilus zenekar a februári koncertje bevételét is erre a célra ajánlotta fel.

A díjazottak:

A legjobb fotós lett: Bóta Luca

A fesztivál legjobb fotója: Szőke Bendegúz Brennerbahn - RoLa az ívben című képe

A Pro Kultúra díját kapták – ezzel együtt fellépési lehetőséget a szervező kiemelt rendezvényein:

Áppoh, Bunkó, Jellemtelenek, Rácz Dóra Kata, Soundgold, Teleki Béla,    Wild West

A VOLT díját három zenekar nyertek el – ők felléphetnek az idei fesztiválon:

HASZÜNA, Pair O’Dice, Romungro Gipsy Band

A 2. Add elő magad! Tehetségek Fesztiválja zsűrije volt:

Demcsák Ottó, Harangozó-díjas táncművész, koreográfus

Fiala János, médiaszemélyiség, szerkesztő-műsorvezető

Fülöp Zoltán, a VOLT Fesztivál programigazgatója

Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál programigazgatója

Korábban írtuk:

Idén több mint 50 színpadi produkciót és több tucatnyi képet nézhetnek meg a programon résztvevők. A legtöbben a zenei kategóriában méretik meg magukat. Láthatunk majd rutinos csapatokat, erre a fesztiválra alakult együtteseket, óvó néniket, és bácsikat, de főállású anyukákat is.

A táncos mezőny is nagyon színes lesz, számtalan műfajban megmutatják a tehetségüket a résztvevők.

Indul az add elő magad!Újdonság idén a fotózás: a nevezők képeiből egy kiállítást rendeznek a színház előterében, de a fényképeket többször levetítik a program közben is.

A szervezők nemcsak professzionális technikai hátteret biztosítanak a Soproni Petőfi Színházban, de ügyeltek arra is, hogy profi zsűrit válasszanak. Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a VOLT Fesztivál két programigazgatója, Fiala János médiaszemélyiség, valamint Demcsák Ottó, a Soproni Petőfi Színház tánctagozatának vezetője, Harangozó-díjas balettművész nézi végig és értékeli a produkciókat.

Idén is lesznek sztárvendégei a fesztiválnak. Hegedűs László Hege profi triál versenyző ma fél hattól lép színpadra, a Belmondo zenekar pedig holnap este 9-től ad koncertet.

A szervezők remélik, hogy sokan eljönnek a fesztiválra. Az Add elő magad!-nak ugyanis az a különlegessége, hogy korlátozás és mindenféle előválogatás nélkül bárki felléphet, és mindenki elhozhatja a saját rajongótáborát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell senkinek a Liszt-anyag

Liszt Ferenc városában jobb helyen is lehetnének a Liszt-relikviák, mint egy garázsban. Tovább olvasom