Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ádámok és Évák ünnepe a soproni színházban

A soproni Petőfi Színház részt vesz az Ádámok és Évák ünnepe kezdeményezésben. Felhívásukra kilenc osztály jelentkezett, áprilisban ők viszik színre Az ember tragédiáját.

Az Ádámok és Évák Ünnepe középiskolások számára életre hívott országos kezdeményezés, melyben Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának színeit mutatják be a részt vevő diákok. A program célja a majdani értő közönség nevelése. A színház számára lehetőség, hisz megismerhet sok tehetséges fiatalt, a fiatalok pedig megismerhetik a színház világát testközelből.

A soproni Petőfi Színház is csatlakozott az országos kezdeményezéshez, a produkciót két színművész, Nyírő Beáta és Boros Zoltán segíti. Kilenc osztály jelentkezett a színház felhívására, akik között szerdán sorsolták ki, ki melyik színt adja elő áprilisban. Az osztályok maguk készítik a jelmezeket és a díszleteket is.

A sorsoláskor megtelt a Petőfi Színház nézőtere a részt vevő diákokkal és tanáraikkal. Fotó: Magasi
A sorsoláskor megtelt a Petőfi Színház nézőtere a részt vevő diákokkal és tanáraikkal. Fotó: Magasi

– Bízom benne, hogy a kezdeményezés nemcsak a mű elolvasásáról és megértéséről szól, hanem megtanít egymásért küzdeni, csapatban gondolkodni, és egy életre szóló élményt kaphatnak a résztvevők – fogalmazott Darvas Ilona igazgató a színházban tartott sorsoláson.

Az első előadás április 3-án 19 órakor lesz, ezt követően április 4-én, 5-én, 6-án, 7-én és 10-én adják elő Az ember tragédiáját. A premiert és az utolsó előadást a hozzátartozók és egyéb érdeklődők számára rendezik, ezekre kedvezményes áron lehet majd belépőt váltani. A többi előadás ifjúsági bérlettel látogatható. A felkészítő tanárokat munkájuk elismeréseként a következő évadra szóló bérlettel lepi meg a színház. Az előadást rögzítik, és a tervek szerint DVD-n is kiadják.

A részt vevő osztályok

Széchenyi István Gimnázium 9. C és 10. B, Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Kollégium 9. B és 11. B, Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium 9. DN, Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola 11. A és 12. E, Handler Nándor Szakképző Iskola 11. F, Lippai János Középiskola, Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium 11–12. osztály közösen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

AFSAD-fotókiállítás a Lisztben - galéria

Az Ankarai Fotóművészeti Szövetség (AFSAD) kiállításának ad helyet a soproni Liszt Ferenc Kulturális… Tovább olvasom