Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Acélcápa: inkább kitolták

Sopron - Az előzetes tervekkel ellentétben nem kiemelték, hanem kitolták a tűzoltóság bejáratánál megrekedt acélcápát. A hiba elhárítása napokig is eltarthat.
A szakemberek egyelőre még mindignem tudják pontosan, mi okozhatta az acélcápa újbóli meghibásodását. Úgy tűnik, a cápa rosszul tűri a soproni talajvizet, hiszen ismét egy elektromos berendezés kapott zárlatot. Információink szerint a szükséges alkatrészek és a szakemberek már megérkeztek a helyszínre. Keddi számunkban még arról írtunk, hogy kiemelik a 3,5 fél tonnás szerkezetet. A magas talajvíz miatt azonban más megoldást kellett választani, ezért az acélcápát kitolták a fogadóaknába.

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program keretében a Várkerület egy részén úgynevezett alagútfúrásos technológiával fektetik le a szennyvízcsöveket. Angliából május elején meg is érkezett az a speciális gép, amely rossz talajviszonyok mellett is képes dolgozni. Az akkori sajtótájékoztatón (Kisalföld, 2007. május 10., Holnap kezd az acélcápa) elhangzott, ilyen módszerrel, hazánkban eddig kevés helyen dolgoztak.

– Az előre nem látható hibákkal is számoltunk, így több tervet készítettünk a leállás esetére – mondta el Csejtei Imre, a kivitelező Betonút Zrt. projektmenedzsere. – A javítás ezért is megy gyorsan. Úgy számolunk, a jövő hét végétől ismét üzembe helyezhetjük az acélcápát. Optimális esetben ismét egy métert tehet majd meg óránként a föld alatt. A berendezésnek Sopronban van munkája bőven, hiszen mintegy fél kilométeres távon kell még fúrnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El kell égetni a méhcsaládokat

Győr-Moson-Sopron - Kapuvár és Csorna térségében sorra el kell égetni a méhcsaládokat, miután egy… Tovább olvasom