Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Abdai: Összefogás helyett kivonulás

– A soproni MSZP arcul csapta a választóit, az Erzsébet-kórházat és veszélybe sodorta a helyiek egészségügyi ellátását – mondta el sajtótájékoztatóján Abdai Géza alpolgármester.

 – Folyamatosan az összefogás hiányáról beszélnek, de amikor valóban szükség lenne tüntetőleg kivonulnak. Így tettek a keddi rendkívüli közgyűlésen is. A kórház vezetése jelezte a fenntartó önkormányzat felé, hogy az év végére bizonytalanná válik az intézmény helyzete. A városvezetés ezért úgy döntött, felterjesztéssel él a miniszterelnök felé. Az MSZP frakciója viszont nem vett részt a napirend megtárgyalásán, a döntéshozatalban. Nem érdekli őket a megnövekedett várólista és hogy ezzel a finanszírozással csak a sürgősségi ellátás biztosított.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. mindigatutit 2009. október 01. 10:50
  „valaki hozzáfogahatna már az eü átszervezéséhez.persze sok embernek nem fog teccceni,de meg kell csinálni.ez a rendszer senkinek sem jó(vagyis a mutyizó orvosoknak). több pénzt a dokiknak viszont a hálapénzt keményen büntetni”
 • 25. TancsKaszabell 2009. október 01. 08:36
  „24.szHsz-re !

  No,nem !
  Én néztem azt a műsort.Röviden !
  Az egyiket az jellemezte,hogy neki nincs hova hátrálni,a másikat pedig a "kívülállók" szokásos felelőtlen gondolkodása jellemezte. Persze ez már ismerős volt ,mert ő már két évvel ezelőtt is háborús helyzetet
  vizionált és minden kitörési pontot ugyanazzal a meggondolással és vehemenciával tagadott.
  Mindig csak rombolt !
  Pedig nem is kívülálló,csak még ezt nem akarja tudomásul venni a beste.”
 • 24. zooberon 2009. október 01. 06:36
  „20-as mondja: "Ez megint jellemző volt ami elmúl tzhéten történt. Fidesz sírt hogy ez kap keveset az is kaphatna többet meg amúgy is mindenki kapjon 50 mrd-ot közben a kormány megegyezett a korházakkal, a fogyatékkal élőkkel, az önkormányzatokkal."Nem egyezett meg senki senkivel. Ha nézted volna tegnap este at M1-es ´Az Este" c. műsort, ahol Székely Tamás meg Pesti Imre volt a vendég, akkor képben lennél, és nem írogatnál hülyeségeket!”
 • 23. Bbert 2009. szeptember 30. 23:34
  „Azt írja itt valaki: Ha nyernek is akkor is a baloldalra kennek
  Semmit nem kell a baloldalra "kenni".
  Azért nem, mert a túlmozgásos vezéretek mondta azt, hogy
  Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák - ismeritek.

  Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.”
 • 22. Intel 2009. szeptember 30. 23:17
  „pulci

  Korrekt észrevétel!
  Viktornak se lesz más választása, mert külömben az Euro megint elszalad...
  Kampány dumának jó amit csinál, de nem ország vezetésnek...”
 • 21. pulci 2009. szeptember 30. 22:52
  „Arról nem is beszélve hogy ma olvastam hogy EU már jelezte Ausztria felé hogy komoly megszorításokra lesz szükség különben jövőre akár 5%-os költségvetési hiány is lehet amit nem engedhet meg magának Ausztria. Ezen talán elgondolkodhatnának azok akik a köétségvetési hiányt inkább elengednék hogy legyen megint 6 meg 8 %.”
 • 20. pulci 2009. szeptember 30. 22:49
  „Ez megint jellemző volt ami elmúl tzhéten történt. Fidesz sírt hogy ez kap keveset az is kaphatna többet meg amúgy is mindenki kapjon 50 mrd-ot közben a kormány megegyezett a korházakkal, a fogyatékkal élőkkel, az önkormányzatokkal.”
 • 19. Intel 2009. szeptember 30. 22:25
  „18.
  Figyelőnet, ecoline, stb...
  Vezető, gazdasági szakemberek is hasonló jövőt jósolnak...
  Talán azért ennyi hülye nincs az országban...
  Májusban majd itt megvitatjuk:)
  Nagy várom már!!!”
 • 18. zooberon 2009. szeptember 30. 22:20
  „Intel <moderálva>. Kár rá pazarolni az ujjperceket, Kedves Fórumozók!
  Jósnak képzeli magát, kinyilatkoztat! Kíváncsian várom, hogy ha nem jönnek be kábult víziói, akkor mit mondd majd? Ja, tudom már! Előjön a jól bevált "bokroscsomag" dumával: "nem a Fidesz csinálja jól, hanem ez még a Bajnai kormány jó kormányzásának a hatása". Szánalmas és nevetséges is egyben! Ez a baloldal, ilyenek a hívei! Pont!”
 • 17. Intel 2009. szeptember 30. 21:56
  „Figyelőnet írása:

  Orbán és rabló cimborái...
  Akiknek lehet ezt is:

  Az MTI azon kérdésére, hogyan rokona az üzletember az Orbán családnak, a politikus azt mondta, Vitézy Tamás bátyjának első felesége Orbán Viktor édesanyjának testvére.

  A Manager Magazin 2007-es 3. számában Vitézy Tamást az üzle­tei fi­nan­szí­ro­zá­sáról kérdezték. Arra az újságírói kérdésre, amely szerint ko­ráb­ban azt nyi­lat­koz­ta, hogy an­gol be­fek­te­tői hát­tér­rel csi­nál­ták meg egy nagy­be­ru­há­zást, és a ko­ráb­ban gázke­res­ke­de­lem­mel fog­lal­ko­zó cé­ge, az EuroBridge is an­gol tulaj­don­ban van, az üzletember visszakérdezett: ez miért baj? Az újságíró válasza erre úgy hangzott: mert ezek az offshore cé­gek úgy an­go­lok, ahogy mi va­gyunk azok.

  Vitézy válaszában elmondta: az uk­rá­nok­kal nem le­het úgy ke­resked­ni, hogy ne­kik ne le­gyen jó. Lét­re kel­lett hoz­ni egy cé­get, amely­ben ők is ér­de­kel­tek. A gondolatmenetet később úgy folytatta: ,,Az offshore cé­gek a globalizáció szü­lött­jei. El tud­nám mon­da­ni, hogy a neo­li­be­rá­lis po­li­ti­ka ho­gyan hoz­ta lét­re eze­ket. Ha egy pi­a­con tal­pon aka­runk ma­rad­ni, ak­kor hasz­nál­ni kell minden olyan esz­közt, ame­lyet a multik sa­ját ma­guk­nak
  ki­ta­láltak. Ha nem hasz­nál­juk, ak­kor ment­he­tet­le­nül
  el­pusz­tu­lunk. Üz­le­ti­leg mi­ért el­íté­len­dő?"”
 • 16. egysoproni_ 2009. szeptember 30. 21:50
  „Talán erről is kellene beszélnie a FIDESZnek: http://www.hetivalasz.hu/cikk/0909/szazmillios_lelepes_pszaf
  Még meg sincsenek választva de kezdődik az osztogatás.,..”
 • 15. Intel 2009. szeptember 30. 21:37
  „14.
  Az emberek idővel rájönnek, hogy átverik öket...
  A megszórítás pedig bármely oldalról érkezik, fájni fog, és népszerűség vesztéssel jár...”
 • 14. egysoproni_ 2009. szeptember 30. 21:32
  „Ha nyernek is akkor is a baloldalra kennek mindent, hogy ezért meg azért van erre meg arra a megszorításra stb... és akkor egy ország szemében ők lesznek a <moderálva...>gyerekek.”
 • 13. Intel 2009. szeptember 30. 21:21
  „12.
  Nem változzon meg, nyerjen a Fidesz!
  Szeretném látni amikor egy ország csalódottan ül otthon, és azon gondolkozik, hogy mi lesz most!
  Budapest utcái nagyon hangosak lesznek...
  Mindenki tudja, aki ért a gazdasághoz, hogy 2évig itt csoda nem várható, és főleg nem gazdasági növekedés...”
 • 12. egysoproni_ 2009. szeptember 30. 21:14
  „9. hozzászólás Intel !
  Tudod az a baj, hogy ha megnyerik a választásokat mert ugye azt még meg is kell nyerni nekik...! Akkor sajnos azt fogják majd mondani, hogy erre meg erre azért van szükség mert a baloldal elbaltázta az egészet. Valakit mindig hibáztatni kell. Bizonyára ők szentek és tévedhetetlenek. Azonban egyet nem szabad elfelejteni, hogy annak, hogy az ország ott tart ahol abban az ellenzéknek is szerepe van! Vannak dolgok amit leszavaztak ami ugye hosszabb távon segítség lett volna az adott területen. Lásd vizitdíj...
  Hol vannak az Orbáni idők nagy ígéretei? 7 százalékos gazdasági növekedés, 400 százalékos ápolói béremelés ígéretére gondolok.
  Orbán Viktor miniszterelnökként rendszeresen hazudik a várható infláció mértékét illetően, alultervezteti azt, csak hogy az év végén ,,a kormány ad nektek... jellegű gesztussal plusz juttatásokat osszon szét az így megmaradó pénzből, ha kell, ,,fű alatti megszorítást... hajt végre. A három évig vitt feszes költségvetési politikáért természetesen újabb jó pont, ellenben a Fidesz elnök logikája szerint most őt is büntetőjogi felelősség terhelné ezekért. Úgyhogy én azt mondom, hogy a jobb oldal kussoljon. Megjegyzem, hogy a Fidesz pártszimpátiája csökkenőben van míg az MSZP-é emelkedőben. Ne feledjük, van még a tavaszig időnk... sok minden megváltozhat.”
 • 11. Intel 2009. szeptember 30. 21:12
  „10.

  3 hiba nem a világ vége...
  Amúgy nőről pedig annyit, hogy szerencsétlen az aki nem tud magának össze szedni...
  Aki pedig megvenni nem tudja, az már nem is minősítem...

  Továbbra is az a téma, hogy milyen állapotban nyilatkozta ezen cikket Abdai...”
 • 10. m 2009. szeptember 30. 21:07
  „moderálva off”
 • 9. Intel 2009. szeptember 30. 21:05
  „8.
  Nagyon fiatal vagyok:)
  Nincs baj az agyammal...
  Viszont nem szeretem a szemetet, amit Sopronban össze fújt a szél...
  Ezért kellene kitakatírani!

  Amúgy ne aggódj, várom Orbán pártját, mivel 4év után politikailag megszünnek!
  Ellenük lesz a bal oldal, és a szélső jobb oldal is...
  Arról nem beszélve, hogy mikor elkezdik a reformokat, óriási tüntetések, nehéz megélhetéssel, és hasonló problémákkal kell szembe nézni az országnak!
  Nagyon várom!
  Szeretném látni, hogyan eszik meg a fekete leveset a naív elhülyitett társadalom tagjai...”
 • 8. mézgaaladár 2009. szeptember 30. 19:51
  „Az intel félék, miért nem tiltakoznak, mikor a gyurcsány és bajnai szorítja a lakosságot? Az a szorítás jó? Azt élvezik? Nem akarom onnét kezdeni, mint az óvodában, ki ütött először. Csak onnét folytatom, hogy a hülyeség pártsemleges. Azaz horribile dictu, Walter és Gyurcsány is csinált hülyeséget, csak akkor intel elfelejtett kiabálni. Nálam intel ezért hiteltelen. Továbbá intel memóriája szelektív, remélem csak a kora miatt, nem szűkös kapacitásai miatt. Hogy mindezt intel felfogja-e, kiderül válaszából. <moderálva>”
 • 7. Intel 2009. szeptember 30. 19:32
  „Tisztelt Abdai Úr!

  Nagyon köszönje meg a moderátornak, hogy moderáltak!
  Tőle pedig elnézést!

  Komolyan válaszoljon!
  Én a kora tekintetére nézve, aggódom az egészségi állapota végett!
  Nem mondták Önnek az orvosai, hogy meszesedése van?
  Ön komoly károkat okozott már Sopron életében, és amit Önnek köszönhető egyedüliként, hogy tönkre tette a sportot a városban!

  Az összefogás Önökre nem jellemző, mivel akkor már nem tárgyaltak Walter Úrral amikor leváltották...
  Azóta sincs párbeszéd a baloldal közt...
  Károkat pedig Önök okoztak, mikor megállították az Eü reformot...
  Nézze meg a vezérét, hogy milyen megszorításokat vezet majd be mikor hatalomra kerül!

  Remélem lesznek tüntetések, és remélem, hogy Abdai háza elé is lesz majd vonulás!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolta az unterpetersdorfi benzinkutat - keresi a rendőrség

Pisztollyal rabolta ki egy férfi az unterpetersdorfi (Burgenland) benzinkutat, az ismeretlen… Tovább olvasom