Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Abdai: Hátrány érte Sopront

Világossá vált, Sopronban egyedül az önkormányzat fideszes vezetése küzd azért, hogy a belváros felújítására több támogatást kapjon – fogalmazott Abdai Géza, a Fidesz soproni szervezetének elnöke.
– A Regionális Fejlesztési Tanács példátlan módon, a többi városhoz képest háromszázmillió forinttal kevesebb támogatást ítélt meg a belváros-rehabilitáció támogatására – mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Abdai Géza.

– Az MSZP a döntés ellen nem tiltakozott, hanem Kránitz László MSZP-elnök örömét fejezte ki a várost ért diszkrimináció kapcsán. Világossá vált számunkra, Sopronban egyedül az önkormányzat fideszes vezetése küzd azért, hogy több pénzt kapjunk. A helyi szocialisták hazugságokkal próbálják meg rákenni a felelősséget a másik oldalra. Ezzel szemben a valóság az, hogy az ő előterjesztésük volt a háromszázmillió forinttal kevesebb támogatás.

Abdai Géza hozzátette, véleményük szerint lesújtó, hogy az MSZP meg sem próbálta meggyőzni a tanácsot a döntés megváltoztatásáról. A korábban hangoztatott, a város érdekében végzett lobbitevékenységük illúziója végleg szertefoszlott.

Olvasóink írták

 • 20. Trianon 2008. május 02. 14:34
  „Talan komolyan el kellene gondolkozni a "huseges" varosnak, hogy az elamardt trianon utani Ausztriahoz valo csatlakozas gondolatat, meg kellene ismet vitatni. Ha az elhanyagoltsag es a penztelenseg, lepusztultsag az, amit Sopron a "huseg"-ert kapott, Ausztria jobb valasztas. Eloszor tortenne a tortenelemben, jo szegyen lenne Magyarorszagnak. Elinditsuk a kerelmet?”
 • 19. FaPofa 2008. május 01. 07:50
  „Alkoholnívóját?”
 • 18. satukezü 2008. április 28. 20:05
  „Abdai úr nívóját jelzi a fenti cikk, no comment.”
 • 17. papesz 2008. április 28. 13:27
  „vannak rosszul megcsinált utak(pl.vitnyédi u.),soha el nem készülő utcák(p.balfi utca)..stb..”
 • 16. leltárfelelős kerestetik! 2008. április 28. 10:37
  „Leltár:
  + van egy fél Csengery
  - nincs meg egy fél Csengery
  - nincs egy teljes Ady
  + van mélygarázs
  - nincs mélygarázs
  - nincs Hátsókapu
  - van egy a belvárost régen kinőtt közlekedés
  + van egy Deák tér
  - nincs zsinagóga
  - nincs utasorientált buszmenetrend
  + van sebességmérő kijelző a Csengery-n
  - van dugulás reggel/délután a Győri-Csengery-Mátyás-Várkerületen szakaszon
  + van sok szép autószalon
  - van sok szép autó, melyek akár szabályosan(!), akár szabálytalanul parkolva akadályozzák a forgalmat
  + vannak jó ötletek, elgondolások - segítőkész városlakók, vállakozók, iparosok
  - nincs aki összefogná, érdektől-pénztől nem vezérelve megvalósítaná a jó dolgokat

  folytassa bárki!”
 • 15. Ellenvetés! 2008. április 28. 10:30
  „A 600 milliós támogatás sem kevés, Abdainak javasoljuk hogy ne méltatlankodjon a város nenvében köszönje meg, ahogy iillik, hogy legközelebbi elosztás alkalmával Sopron városa többet kapjon.”
 • 14. csupor 2008. április 27. 15:01
  „Abdai ,Fodor csak a leckét mondja fel ,amit a Molnár főpolgármester asszony adott fel nekik az esti eligazításokon.A semmittetvést palástolják vele.Úgy is az ügyvédi irodákban köt ki a támogatás.”
 • 13. fc soproni 2008. április 27. 15:00
  „Abdai Úr! A fociról már levette a kezét? Még mibe akar belebukni négy év alatt. Lassan félidő lesz, és csak vesztenek állandóan a közös pénzen. Nincs focicsapat, elvesztették az összes pert, jó lenne már tenni ezért a városért valamit.
  Tisztázzuk a város összesen 1millárd 200 ezret kapott, nem kevesebbet mint a többi. A Deák téren is ott tartottak be ahol tudtak. Nem szónokolni kell állandóan hanem megfontoltan dönteni.
  Mikor lesz újra 1 osztályú csapatunk? Erre válaszoljon!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. Csikasz 2008. április 27. 14:13
  „Tipikus fidesz szokás. Ködösítés, mellébeszélés, a másik oldal sarazása. Pedig amellet, hogy Walter idején külön kapott a város a büdzséből, most is kapott. Az RFT-ban tett soproni javaslatot a pénzek egyenlő elosztásáról Fodoron kívül pont két szoci javaslat támogatta. Ennek ellenére a szocik az okai minden rossznak. Nem kéne talán perelni őket a mi pénzünkön?”
 • 11. Henrik 2008. április 27. 12:15
  „ja csak azt felejtik el amikor 1200 millió forintot kaptunk a többi város meg semmit.”
 • 10. bbéla 2008. április 27. 09:44
  „Tesco utalvány pillanatok alatt fletózik! Így akarja kimosni a tehetetlen városvezetést. A benzinárat meg köszönd meg az ami barátaidnak. Évek óta szivatja a világot a hülye,értelmetlen háborúival.”
 • 9. Didi 2008. április 27. 08:50
  „Bal-fék!
  Ez szerintem sem normális. Fehéren-feketén ez nincs is leirva.De hát, a világon mindenütt igy müködik.Gondolj vissza! Fidesz kormány alatt micsoda szilveszteri buli volt itt. Szájer volt a védnök, ingyen volt a forraltbor a Fidesz sátorban, amit utánna az önkormányzattal kifizettettek.”
 • 8. bal-fék 2008. április 27. 08:12
  „Didi!

  És akkor szerinted ez a normális? Szomorú lennék, ha ezt komolyan gondoltad!”
 • 7. Didi 2008. április 26. 19:32
  „Tescos!
  Ez a városvezetés lobbizik a városért. Ezért inditották a pereket, ezért van ott a garázsügy ahol van. Itt csak egy számít, hogy a párt érdeket szolgálják.

  ui: Láttál Te már olyan szülöt, amelyik az idegen gyereknek többet ad mint a sajátjának? Ezen a város lakosságának is el kellett volna gondolkodni.”
 • 6. tesco utalvány 2008. április 26. 17:43
  „Kb. annyiszor hallgatták meg a szocikat, mint az előző ciklusban ők a fideszt. Elég szomorú, hogy kérni kell a mostani ellenzéket arra, hogy a városért lobbizzanak. Ha maguktól nem megy (és mint most bebizonyosodott, hogy nem megy), akkor ne ugráljanak. Szerintem csabazs te a Kránitz elvtárs lehetsz, mert ő kezdte csak el ilyen hévvel bizonygatni, hogy törődjünk bele. Abba is beletörődtünk volna, ha ő listáról nem jut be, még "szerencse", hogy néhány szoci visszalépett a képviselőségtől, és így a Fletónál besírta magát a parlamentbe. Ez persze azt jelenti, hogy nem várhatunk szivességet a kormánytól, sőt, a Kránitz a Fletó lekötelezettje. Biztos ezért olyan drága a benzin amit árul. Kell valami a Fletó kocsijába.”
 • 5. Hógolyó 2008. április 26. 17:10
  „Monnyon le.”
 • 4. csabazs 2008. április 26. 16:41
  „A vádaskodások helyett inkább tenni kéne valamit a városért! Ennyit kaptunk (és ez nem csak az mszp képviselőkön múlott), ennyiből kell gazdálkodni!
  Abdai Úr! Ideje lenne érdemben dolgozni és nem csak siránkozni...!”
 • 3. Jógyerek 2008. április 26. 16:20
  „A cikkben ez áll:
  "A korábban hangoztatott, a város érdekében végzett lobbitevékenységük illúziója végleg szertefoszlott. "
  Köynörgöm! Mit vár a városvezetés amikor a Walter úr segítség felajánlását még talán válaszra sem méltatta és elzárkozott mindentől. nem sírni kell, hogy most "csak" ennyit kapott a város hanem megnézni azt, hogy eddog mennyit kapott az államtól. kapott kórházfelujításra, deák tér rekonstrukcióra, felujították a csengeri utca egy részét és had ne soroljam tovább.
  Mint Fideszes város örüljönk, hogy ennyit is kaptunk. ne azt nézze kedves Fodor úr, hogy Győr mennyit kapott... Győr azért nagyságrendekkel nagyobb város...”
 • 2. FJózsi 2008. április 26. 11:54
  „Bizony kedves Géza. Amikor átvettétek az önkormányzat irányítását. Nemis kicsi!”
 • 1. kemény 2008. április 26. 11:44
  „kemény...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett a háztető, kiköltöztették a lakókat

Sopron - Kigyulladt egy sopronbánfalvi ház tetőszerkezete, miután az egyik gerenda felizzott a… Tovább olvasom