Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Abdai Géza: Cserbenhagyták az időseket

Sopron - Az MSZP cserbenhagyta az idős korosztályt, amikor jövőre 300 ezer nyugdíjas egyáltalán nem kapja meg a 13. havi nyugdíjat – jelentette ki Abdai Géza, a Fidesz soproni elnöke.

– A szocialisták elvesztették realitásérzéküket, már nem képesek átérezni a kisemberek és a nyugdíjasok problémáit – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Abdai Géza. – Jövőre 300 ezer nyugdíjas egyáltalán nem kapja kézhez 13. havi nyugdíját, egymillió érintettnek pedig 80 ezer forintban maximalizálták a juttatást. – Ezt a lépést sem gazdasági, sem költségvetési kényszer nem indokolta – hangsúlyozta az alpolgármester, aki hozzátette: az MSZP hazudott, szavakban megvédik a szociális vívmányokat, tettekben pedig elveszik azokat. A szocialistáknak nem az önreklámozásra kellene milliárdokat fordítani, hanem vissza kellene adni az elvett nyugdíjat, s az időseket megillető megbecsülést.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. valaki13 2008. december 08. 07:33
  „II. Erzsébet királynő - annak tudatában, hogy a brit gazdaság a háború utáni időszak legsúlyosabb recesszióját éli - 50 fontban (nem egészen 16 ezer forintban) szabta meg a családtagok által egymásnak vásárolható ajándékok felső értékét.
  A News of the World brit vasárnapi bulvárlap értesülése szerint a 82 éves uralkodó emellett utasításba adta az udvari személyzetnek a karácsonyi ajándékok csomagolóanyagának újrahasznosítását. A sandringhami kastély séfjei pedig parancsba kapták, hogy a királyi család által a kelet-angliai téli rezidencián elköltendő hagyományos karácsonyi vacsora maradékát se dobják ki, hanem másnap szolgálják fel újra.
  A lapnak egy udvari bennfentes azt mondta: a királynő tudatában van annak, hogy a jelenlegi helyzetben semmiféle szertelen tékozlás nem lenne népszerű az alattvalók körében.

  II. Erzsébet felszólította Vilmos és Harry herceget - Károly trónörökös két fiát - is arra, hogy téli vakációjukat "a lehető legszerényebb" módon töltsék.
  MTI”
 • 56. valaki13 2008. december 08. 07:20
  „Isten hozott a kenőpénzek országában

  Nem igazán izgat senkit sem a december 9-i Korrupcióellenes Világnap, a korrupciót az élet éppen olyan természetes részének tekintjük, mint a csapból folyó vizet. A látványos megvesztegetések mellett létezik a megélhetési korrupció hálója, amely átszövi az egész országot, a gazdaság integráns része lett.

  ,,Legszívesebben rájuk robbantanám a parlamentet"
  - dohog a szelídszavú virágárus az egyik bevásárlóközpontban, miközben elrendezi a broméliákat.
  Épp felizgatta magát, miután aláírta azt az ívet, amelyen egy magánszemély népszavazást kezdeményez, hogy az országgyűlési képviselőknek is csak a számlával alátámasztott kiadásai után járhasson költségtérítés.
  A parlamentben fogadták el nemrégiben azt a javaslatot, amely szerint a képviselőknek továbbra is jár az adó- és tb köteles alapilletményükön túl, az azt néha többszörösen is meghaladó és eddig teljesen adómentes költségtérítés.

  A politikusok ,,nagy" gesztusa a társadalom felé az, hogy ezután 15 százalékos adót fizetnek a költségtérítés után, miközben ez a rezsim - az eva-t is beleértve - minden létező hazai rendszer közül a legkedvezőbb, ráadásul a költségeiket továbbra sem kell számlával igazolniuk.
  ,,Nekem vajon milyen költségeimről nem kell számlát kérnem,
  és
  mit kapok az APEH-től ha nem adok számlát?"
  - dühöng a virágárus, a cserepek pedig csörögnek-zörögnek az apró helyiségben.
  Halkan megjegyzem ugyan az eva-t, mint a kisvállalkozások számára - igaz a magasabb kulccsal - lényegében hasonló lehetőséget biztosító törvényes megoldást, de a szúrós szemek elől jobbnak látom gyorsan elhagyni a terepet.
  A Transparency International (TI) nemzetközi szervezet évről-évre december 9-én tartja a korrupció-ellenes világnapot. Miközben a Magyar Kártya Napjától (december 29.) a Rejtvényfejtők Világnapjáig (február 3.) minden létező világnapot minden évben megülünk idehaza is, valahogyan senkinek sem tűnt föl, hogy ez eddig kimaradt.

  A feledékenység nem véletlen.

  A korrupciót természetesnek, sőt amolyan természeti adottságnak tekintjük, ami ellen felesleges küzdeni, mert volt, van és lesz, mint télen a hideg.

  A TI felmérései ezzel szemben azt bizonyítják, hogy a messziről büdös nagy ügyleteken túl - ideértve a közbeszerzéseket, állami megrendeléseket, a Gripen megaüzletétől a Király utcai házak százmilliós elcsalásáig - a hazai korrupciós mechanizmusok nagy része a mindennapi kis ,,megalkuvások" óriáshálójából áll.
  Ennek a hálózatnak az egyik része az, amit megélhetési korrupciónak hívunk, a magánszemélyek és vállalkozások - vagy akár a cikk elején idézett képviselők - kisebb nagyobb döntései, amiket annak érdekében hoznak, hogy meg tudjanak élni.
  A kis- és középvállalkozások közül sokan feketén foglalkoztatnak embereket, fiktív számlákkal tüntetnek el költségeket, vagy egyszerűen adót csalnak, mert különben lehúzhatnák a rolót.
  A politikusok nem mernek a választóik szemébe nézni, nem mondják azt, hogy a jó döntésekhez képzett és jól fizetett szakemberek kellenek, tehát legyen magasabb és persze adóköteles a fizetésük, ami valamivel többe kerül mindannyiunknak, hanem álszemérmes és csalárd megoldásokat keresnek.
  Az ilyen megalkuvások és hazugságok rendszere miatt kapnak (és várnak el) csúszópénzt a parkoló őrök, hálapénzt az orvosok és ,,ösztönzőt" a gyors ügyintézésért az önkormányzai építési osztályvezetők.
  A virágárus felháborodása érthető, a politikusok felelőssége óriási, de december 9-én érdemes lenne egy napra neki is és mindannyiunknak elgondolkodni a mindennapi kis döntéseinken. A TI azt szeretné, ha erre az egy napra korrupciómentesek lennénk, nem adnánk és nem fogadnánk el hálapénzt, csúszópénzt, nem törekednénk jogtalan előnyökre, kérnénk és adnánk is számlát mindenért.
  És nem utolsósorban elmélkednénk egy kicsit azon, hogy mielőtt mindig másokban (korrupt hivatalnokokban, szemérmetlen politikusokban, offshore-ba menekülő vállalatvezetőkben) keresnénk a problémák gyökerét, mi magunk mit teszünk, és mit nem teszünk - és nem csak a korrupciómentes világnapon.

  Forrás. HVG Online”
 • 55. valaki13 2008. december 07. 07:49
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.


  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 54. Intel 2008. december 02. 22:58
  „Feri1

  Nem tartozom én senkihez se, mert nem vagyok párt tag.
  Ha valamit képviselek, az a Fiatal Baloldal, de semmi képen nem a jobb!
  Talán ezek a vezetők sokat ártottak már!
  Ezért nincsenek a szívembe...

  Röviden ennyi...”
 • 53. TancsKaszabell 2008. december 02. 21:43
  „Azt az embert ünneplik a napokban akinél nagyobb része szinte senkinek nincs az
  ország versenyképességének lenullázásában.Vezetésre alkalmatlan koncepciótlan és nagyon sok harmadrangú gazember sertepertélt körülötte,és sütögette saját pecsenyéjét!.Ő volt az első! Reszketett a békés átmenetért,és hála Istennek sikerült.Ezért becsülöm Őt!!
  Ahányszor Budapestre megyek a húgom sírjához Őt is meglátogatom!”
 • 52. Csabazs 2008. december 02. 21:03
  „Kedves Feri1(50)

  Mivel " megszólítottál" válaszolok!
  Nem vagyok balos, (talán a neveltetésemnél fogva közelebb áll hozzám a szocdem)!
  Ha figyelmesen olvasod hsz-eimet akkor én már MSZP-s képviselőtől is kértem számon dolgokat!
  Igen a kormányzási eredmény szánalmas bizonyos fokig, a részletekre itt nem térnék ki!
  A legnagyobb hiba, hogy már a rendszerváltáskor el lett szúrva minden!
  Osztogatással/"fosztogatással", nem meglépett reformokkal, jól működő gyárak elkótyavetélésével, s a magyar mezőgazdaság teljes hazavágásával!
  További szép estét és éjszakát!”
 • 51. TancsKaszabell 2008. december 02. 20:18
  „Hát ,ha ismerném Őket személyesen lehet,hogy barátaimnak kérném fel Őket.
  Most és itt ezen a fórumon meggyőződtem nézeteikről és mivel hasonló elveket vallunk és védünk elvbarátok vagyunk.
  Én minden írást górcső alá vonva olvasok el,nem emlékszem elfogadhatatlan, logikátlan,
  pláne védhetetlen megnyilvánulásra Tőlük.A korukat sem ismerem!De hát érdekes ez?
  "Biztos felidegesítetted Őket",légy egy kissé elnézőbb a más véleményen lévőkkel..
  Talán,"vágd a fejükhöz az érveidet,hogy magukhoz térjenek."
  Minden jót kívánok Neked és családodnak.”
 • 50. Feri1 2008. december 02. 20:00
  „Szia kedves Tancs

  Én is eljutottam eddig a döntésig. Az okok hasonlóak. Furcsán néztem először én is az ELIT majd valaki hozzászólásait, de elfogadtam.
  Nekem inkább az állandó ellentét keresés, az egyoldalú elfogultság, a mindenben csak a jobb oldal hibáztatása tette be a kaput. Ebben a játékban a legellenszenvesebb a számomra egyértelműen a propaganda tevékenységet folytató Intel barátod. Vele egyszerűen nem jutok "zöldágra". Pontosan érezni az írásaiból, hogy semmi élettapasztalat nincs mögötte, egyszerűen szajkózza ugyanazt a lózungot. Egyetlen dolog pedig nem vitatható: hat és fél éve a szocik kormányoznak, és ha bárki körülnéz pártsemlegesen, megállapíthatjuk, hogy az eredmény szánalmas. Csabázs és fcsoproni is egyértelműen balos, de ők legalább szeretnének kívülről, tisztességesen látni dolgokat.
  Viszont Te egy színes egyéniség vagy, örülök, hogy megismertelek. További jó egészséget kívánok!”
 • 49. TancsKaszabell 2008. december 02. 10:05
  „Végig néztem,részben elolvastam a többi témákban irt hozzászólásokat.
  Kétségbeejtő a helyzet! Én már nagyon közel állok hozzá ,hogy feladjam és addig is
  eredményt hirdessek! :
  A fórumok szétverésére indított versenyt ,jelentős előnnyel
  "valaki13" nick nevű levelezőnk nyerte,
  megelőzve a találékony a magyar nyelvet ízesen,választékosan művelő gyalázkodókat.

  Ezért Ő kapja a jutalmul felajánlott kakasos nyalókát.
  Gratulálok!!”
 • 48. TancsKaszabell 2008. december 02. 08:30
  „Elgondolkoztam az elöbbi írásodon.Rossz kedvűen ébredtem,ráadásul.
  Én egyre nehezebben viselem el ,bármennyire jó szándékú,valaki13 "stilusát"
  lehengerlő aktivititását amivel szabályosan szétveri a beszélgetéseket.
  Erőssen latolgatom,hogy amig nem hagyja abba addig nem nyilvánítok véleményt
  Nem mérgelődni akarok hanem értelmes dialógusokat akarok folytatni arra érdemes
  emberekkel.”
 • 47. Csabazs 2008. december 02. 04:01
  „Tancs!

  Igen, igazad van!
  Értelmes, normális beszéd(főleg itt egymás között a fórumon), egy kis humorral, iróniával s némi cinizmussal fűszerezve!
  Nehezen viselem a politikai mocskolódást,sárdobálást...”
 • 46. TancsKaszabell 2008. december 01. 21:42
  „Csodálkozni fogsz!
  Nekem még régről a munkámból,a hobbiaim okán egy csomó barátom van a szó igaz értelmében.Már 1990.-ben eltérően ítéltük meg a jövőt !Akkor még egyben azért egyetértettünk,abban,hogy reménykedve néztük a fideszt.Aztán bizony egy két sőt több akarnok miatt elQrvult ,kifordult önmagából ez a párt,s a reményünk elveszett.A hiba ott következett be,hogy ezeket a magasan képzett fiatalokat sajnos nem a munka nevelte tovább.Ezért soha nem fognak felelősséget érezni a dolgozó emberek iránt.Lenézik Őket.Ha szükséges létrehoznak célzottan egy tagozatot.Hosszú évek alatt sem szoktak le a nyugdíjas ellenességükről.Úgy tűnik kompenzálnak valami régi sérelmet amit a családjukban szenvedhettek el.

  A fidesz egy "bolsevik tipusú" belső szabályok szerint működő párt, autoriter és vasszigorú!

  A barátaim ,"a másik oldaliak"közül persze nem olyan "pártember" félék.Ezek jó hasznos emberek csak általam nem értett ,de tudomásul vett , okból szimpatizálnak ezzel a szerintem velejéig retrográd a szélsőjobbhoz dörgölődző párttal.
  Én igy is elfogadom Őket és bizony, értelmes emberek lévén, a retrográd jelzőre,valamint a szélsőjobbhoz való viszonyuk miatt kritikámra csak hümmögnek ,én meg csak annyit teszek hozzá, megértően ,hogy, Na skacok mikor megyünk pecára.?
  A dialógust minden áron fenn kell tartani!Nem csak a barátainkal,hanem azokkal is akik köpködnek ránk,nehogy "pofozkodni "kelljen,mert onnan már nincs vissza út.
  Hát, megbeszélünk szinte mindent,higgadtan érvelve,egymást tiszteletben tartva,humorosan mert úgy mindig könnyebb,,jó néhány kellemetlen dolgot is dörgöltek már az orom alá.Soproni viszonylatban is.Nekem a saját oldalamon a párton belüli nemzedékváltás erőltetettsége nem igen tetszik.Sok használható barátom került partvonalra,érdemtelenűl.
  Sok információt szerez az ember csak okszerűen rendezni kell őket,nem szabad elmulasztani az információk igazságtartalmát
  ellenőrizni.A provokáció napi fideszes gyakorlat,egyáltalán nem hülyék találják ki őket.”
 • 45. fapofa77 2008. december 01. 21:40
  „Komissar, akkor jó Neked. Nekem sajnos a boltból, tekercs formájában kell beszereznem a WC-papírt, mást nem viselek el...”
 • 44. Intel 2008. december 01. 20:42
  „Hoppá Tancs!

  Rendelkezel olyan hírrel ami a Soproni Fidesz belső köreiről szól, hogy kiktől akarnak megszabadulni?”
 • 43. TancsKaszabell 2008. december 01. 18:52
  „Intel-nek(39) !
  Így van!
  Az ellenfelet nem csak hogy nem illik gyalázni de lebecsülni sem szabad.
  Ez a fideszes csapat sokféle ,csak politikai alapon egységes,és ebben sem vagyok teljesen biztos.Dolgoznak Ők egymás ellen is.Több olyan személyiség is található közöttük akiket kvalitásaik okán bizony nem szabad lebecsülni.Rá kell döbbenteni őket
  hogy " rossz" társaságba keveredtek,eszköznek használják Őket.Persze már rájöttek néhány dologra,emlékezzetek csak az Egészségház témára.Egyre több ilyen eset várható ahol a szakmaiságuk,vagy erkölcsi elveik miatt óvatosan de igyekeznek elhatárolódni a politikától,a párttól,amelynek lehet hogy nem tagjaik.Nem tudom.
  Ezért javasoltam ,hogy az egyéni felelősségükre,szakmaiságukra apellálva szólítsuk meg Őket a beszélgetések során.Igazságtalanul ne minősítsük Őket,megengedhetjük magunknak.Az idő nekünk dolgozik,és ezt már Ők is látják.
  A belső eróziójuk már régen elkezdődött.Hány évük is van hátra? Néhányan közülük ,-persze inkább az "érdemdúsabbak" többnyire kis formátumú emberek,többre tartják önmagukat a csapatuk más tagjainál.Ezekkel nem is érdemes foglalkozni.Fejtsék csak ki "áldásos" tevékenységüket.A többit a ciklus végén azért lehetőleg ne veszítse el a város.Vagy makulátlan tiszta múltjáért,vagy amit az igazi felállítási helyükön a városért tesznek ma is.”
 • 42. valaki13 2008. december 01. 18:46
  „Tisztelt Hölgyeim és Uraim!!
  Tisztelt Önkormányzati vezetők és Képviselők!!

  A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI PÉLDA EMLEGETÉSÉVEL MIÉRT NEM FOGLALKOZNAK?-A PÉLDA HELYI és ORSZÁGOS KÖVETÉSE "TALÁN HOZNA VALAMIT A KONYHÁRA"-AMIT ÉRTELMESEN FEL LEHETNE HASZNÁLNI!!!

  TALÁN TÚL ÉRZÉKENY ÉRINTI ÖNÖKET, S JOBBAN LÁTJÁK HALLGATNI, NEHOGY A VÉGÉN MÉG CSÖKKENTENI KELLJEN SZEMÉLYES BEVÉTELEIKET???

  PERSZE ORSZÁGOSAN IS ENNEK KELLENE TÖRTÉNNIE - A POLITIKUSOK, A KÖZPONTI KÖZIGAZGATÁS VEZETŐI és a ÁLLAMI VÁLLALATOK VEZETŐ TESTÜLETEIBEN ÜLŐK ESETÉBEN IS!!!

  PERSZE EZ VALÓSZÍNŰLEG NEM LENNE ELÉG AHHOZ, HOGY A NYUGDÍJASOKAT ÉRINTŐ MEGSZORÍTÁSOKAT ENYHÍTSÉK - DE LEGALÁBB NÉMI SZOLIDARÍTÁST JELEZNE!!!”
 • 41. Komissar 2008. december 01. 18:38
  „37-es "fapofa"
  Meg kaptunk wc-papírt is országjáró néven.
  Minden postaládába, az adófizetők pénzén.”
 • 40. Swarcz 2008. december 01. 18:06
  „Jóestét
  Elnézést csak most kapcsoltam be a netett.
  Meg igértem,más oldalon,hogy nem politizálok. nem is akarok.Lenne egyetlen kérdésem Abdai Urhoz
  A PANEL PROLIKÉRT is kiáll? mert Viktorka 2000-ben nem akart velük számolno Bocsánat,hogy szoltam.”
 • 39. Intel 2008. december 01. 18:03
  „Feri1

  Akkor sok esetben igazam volt.
  Látod, nem is olyan nehéz őszintén beszélgetni, és nem a Fidesz demagóg dumáját folytatni...

  Látod, mikor Sopron 70% Abdait a pokolba kívánja, akkor szegény öreggel ilyet nyilatkoztatnak, csak azért, hogy az alpolgármesteri székét ne veszítse el.
  A baj forrását ott látom, hogy Rádonyi Úr a helyére is egy fiatalabb embert képzel el.
  Nekem egyre gyanúsabb ez a helyzet, hogy a Soproni Fidesz tisztogatásba kezdet a háza táján.
  Valaki már igazán kitálalhatna mi folyik ott....”
 • 38. mindigatutit 2008. december 01. 17:14
  „200fős parlamentet,bkv és a máv teljes átszervezése,állami vezetők jutalmának megszüntetése (máv vez.ig.2mill!!/hó)egy full veszteséges vállalat akin megint az állam segít 40milliárd forinttal!
  olyan 150milliós tanulmány amit senki sem látott (szintén máv),de még nem is hallottak róla.ténylegesen azzal szerződni aki a munkát elvégzi ,nem pedig a fővállalkozó alvállakozójánka az alvállakozójának a ...
  van még egy csomó minden amit napokig lehetne sorolni.
  az a baj,hogy a sok rohadt korrupt politikusnak(tisztelet a annak a kevés kivételnek,aki maradt) qvára nem érdeke ezeken a dolgokon változtatni.a másik gond,hogy nem is látni azt,hogy az új politkai elit különb lenne.jövőkép sincs ,akikben benne lenne a változás.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénzből gazdálkodhatunk

Sopron - Az önkormányzatok jövőre tíz százalékkal kevesebb pénzt kapnak a központi költségvetésből,… Tovább olvasom